Márki-Zay pártot alapít. De minek?

2022. május 17. 14:34

Rőfös Géza
Kontra
Ledobták a közéleti atombombát! Márki-Zay megreformálja a hazai politikai kínálatot!

Pártot alapít, nem is akármilyet: a Civilek Pártját. Orbán Viktor felkötheti a nadrágját, a fiatalosch, nemzetiesch, romlatlan jobboldali (ami ha kell, akár időszakosan baloldali is lehet) párt és vezetője majd megbuktatja! Legkésőbb 2042-ben, csak győzzük kivárni!

Márki-Zay pont úgy viselkedik, mint a fiatal felnőtt, aki felnőttként éli meg beteljesületlen gyermekkori álmait, és az egykor vágyott Lego-szettek megvásárlásával kompenzálja, hogy annak idején ő volt a legkevésbé menő srác a suliban. Mindenkinek megvolt a nagy kalózhajós Lego, csak neki nem, ezért ki is közösítették.

Szóval Márki-Zay pártot alapít. Most, hogy már nincs tétje, neki is lehet sajátja. Ebben a pocsolyában végre egyedül majd ő tapicskolhat, sem Gyurcsány, sem Jakab nem szólhat bele. Már csak azért sem, mert valószínűleg őket sem érdekli ez az egész.

A rendszerváltást követő politikatörténetben volt már néhány kérészéletű karriert bejárt önjelölt megváltó, de talán egyikük sem viselte parkolópályára kerülését olyan kevés méltósággal, mint a baloldallal való kollaboráció bélyegétől valószínűleg már sosem szabaduló, de önmagát jobboldaliként definiáló Márki-Zay Péter.

Az örök vesztesek rutinos szövetségébe újoncként berobbanó, a könnyű és gyors sikertől megrészegült hódmezővásárhelyi messiáspótlék az előválasztást követő kampány során még a kívülállók számára is látható módon kakukktojásként különült el az elvileg őt támogató pártoktól és vezetőiktől. Ha lehet hinni a Direkt 36 Telexen megjelent, év nélküli nyilatkozatok sorozatából álló hosszú riportjának (amely ebben a formában nem több, mint szórakoztatóan összeállított, ellenőrizhetetlen forrású politikai krimi), a látszatnál sokkal súlyosabb feszültségek és érdekellentétek nehezítették az egyébként egymással is törékeny egyensúlyban együttműködő ellenzéki pártok és kényszerűségből tudomásul vett »kapitányuk« viszonyát.”

Kapcsolódó

Kaotikus viszonyok és belső ellentétek – ilyen lehetett „belülről az ellenzéki kampány összeomlása”

Az ellenzéki bukás után Gyurcsány Ferenc egyszerűen eltávolította Márki-Zay Pétert az „Elnökök” nevű Signal-csoportból. Bővebben...

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés