A mariupoli harcosokat orosz hadifoglyokra cserélik

2022. május 17. 10:43
Az ukrán harcosok evakuálása valószínűleg a városért folytatott, hónapok óta tartó halálos küzdelem végét jelenti.

Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes elmondta, hogy 53 sebesült harcost szállítottak az oroszok által ellenőrzött Novoazovszk városának kórházába, míg további 211 embert az oroszok által támogatott szakadárok által ellenőrzött Olenivka városába szállítottak.

Mint mondta, valamennyi evakuált személyt „csereeljárás” alá vonják.

A találgatások szerint az evakuált harcosokat orosz hadifoglyokra cserélik, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. Úgy vélik, több száz harcos maradt az üzemben, és az sem világos, hogy mikor és hogyan evakuálják őket. Ami Mariupolt illeti, a város nagy része most romokban hever. Helyi tisztviselők szerint több tízezren haltak meg, és sokuk holtteste még mindig a lerombolt épületek romjai alatt van.

Nyitókép: Mariupol, 2022. május 10. Az ukrán nemzeti gárda Azov ezredének sajtószolgálata által közreadott kép az ezred egyik katonájáról, aki az orosz csapatokkal való harc során sérült meg a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. május 10-én.
MTI/AP/Az ukrán nemzeti gárda Azov ezredének sajtószolgálata/Dmytro 'Orest' Kozatskyi

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, hogy fogják ezt megcsinálni, amikor alig van orosz hadifogoly az ukránoknál. Ami volt, azt már kicserélték, viszont az utóbbi időben nem nagyon tudtak foglyokat ejteni. Ellentétben a ruszkikkal, akik elég szépen fogdossák össze az ukránokat a donbasszi fronton.

"Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes elmondta"

Már megint ez az egyoldalú ukrán propaganda...
Maninder! HÍREKET szeretnénk! Nyilván nem könnyű a háború ködében... na de azért... lassan minden cikk így kezdődik, hogy "az ukránok szerint", aztán amit elmondtak, AZ KERÜL A CÍMBE, meg a kiemelt tartalomba...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés