Zelenszkij leváltotta az ukrán területvédelmi erők vezetőjét

2022. május 16. 17:10

A döntést egyelőre nem indokolta meg.

2022. május 16. 17:10
null

Az ukrán védelmi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök leváltotta Jurij Haluskint, az ukrán területvédelmi erők vezetője pedig ezentúl Ihor Tantsyura vezérőrnagy lesz. A tárca a döntést nem indokolta meg – közölte a Skynews.

A védelmi minisztérium úgy jellemezte az új vezetőt, hogy egy rendkívül tapasztalt tiszt, aki korábban az ukrán szárazföldi erők vezérkari főnöke volt.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta egyre nagyobb szerepet kaptak az ukrán területvédelmi erők, akik fontos szerepet játszanak az ukrán védelemben.

A minisztérium közleményében úgy fogalmazott, „robbanásszerűen növekedett” a területvédelmisek száma, főként az intenzív harcok közepette, és bár hatalmas tapasztalatot szereztek az eddigi harcok során, az eredmények mellett komoly veszteségeket is elkönyveltek.

A portál emlékeztetett arra, hogy a tárca korábban arról számolt be a nap során, hogy az egyik zászlóalj egészen az orosz határig előrenyomult és sikeresen visszaverték az orosz erőket, melyek Harkov városát vették célba.

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. május 17. 23:05
Adolf hitler is ezt csinálta . már a bunker ajtaján kopogtak amikor ő még a parancsnokokat cserélgette a már nem létező alakulatain. Zselének vajon van cián kapszulája ?
kozmosz
2022. május 17. 04:32
Marha. Egyre jobban ássa a saját sírját.
pandalala
2022. május 17. 04:26
Él még? ....
krampus
2022. május 17. 02:26
jott az utasitas jew yorkbol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik