Zelenszkij leváltotta az ukrán területvédelmi erők vezetőjét

2022. május 16. 17:10
A döntést egyelőre nem indokolta meg.

Az ukrán védelmi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök leváltotta Jurij Haluskint, az ukrán területvédelmi erők vezetője pedig ezentúl Ihor Tantsyura vezérőrnagy lesz. A tárca a döntést nem indokolta meg – közölte a Skynews.

A védelmi minisztérium úgy jellemezte az új vezetőt, hogy egy rendkívül tapasztalt tiszt, aki korábban az ukrán szárazföldi erők vezérkari főnöke volt.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta egyre nagyobb szerepet kaptak az ukrán területvédelmi erők, akik fontos szerepet játszanak az ukrán védelemben.

A minisztérium közleményében úgy fogalmazott, „robbanásszerűen növekedett” a területvédelmisek száma, főként az intenzív harcok közepette, és bár hatalmas tapasztalatot szereztek az eddigi harcok során, az eredmények mellett komoly veszteségeket is elkönyveltek.

A portál emlékeztetett arra, hogy a tárca korábban arról számolt be a nap során, hogy az egyik zászlóalj egészen az orosz határig előrenyomult és sikeresen visszaverték az orosz erőket, melyek Harkov városát vették célba.

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet így is fogalmazni. Nem visszavertétek, hanem az orosz haderők visszavonultak.

"A portál emlékeztetett arra, hogy a tárca korábban arról számolt be a nap során, hogy az egyik zászlóalj egészen az orosz határig előrenyomult és sikeresen visszaverték az orosz erőket, melyek Harkov városát vették célba."

Harkov a határ közelében van. De oké.

Nekem is ez volt az első gondolatom.
Igen, tisztasor! Ukrajna megnyerte a harkivi csatát. Mennek az ukránok az orosz határig, holnap elérik Moszkvát, Zselé pedig leváltja a parancsnokot! Tök logikus!

Te összekevered őt Putyin cár elvtárssal, merthogy ez a KGB-nél volt megszokott, az oroszok Nagy Vezére pedig a KGB egyik vezetője volt.

Mikor??
És hol van most idősebb Bush?? Mert Putyin cár még mindig uralkodik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés