Szír pátriárka: Arra kértem Orbán Viktort, hogy fejezze ki véleményünket és hangunkat az EU felé

2022. május 16. 17:47

Az egyházak az erőszakkal szemben állnak mondta – II. Efrém Ignác.

2022. május 16. 17:47
null

„Nem jó kezdeményezés egyházi vezetőkkel szemben szankciókat bevezetni. Ez nem jó üzenet az emberek felé, mert az egyházak az összefogást, megbékélést akarják képviselni, és ebben Kirill orosz pátriárkának is szerepe van” – magyarázta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka a Spirit FM Exkluzív című műsorában. Mint mondta: azért is írt levelet Orbán Viktornak, hogy megkérje: fejezze ki „véleményüket, hangjukat” a miniszterelnök uniós kollégái felé.

Orbán Viktor megköszönte a levelet és megígérte, hogy mindent megtesz a lehetőségei alapján, a pátriárka pedig úgy látja: ezt meg is tette a kormányfő. 

A szír pátriárka arról is beszélt, hogy Szíriában az egyházi vezetők saját népüket támogatják, nem a kormány politikáját. „Alaptalan vád, hogy a szíriai rezsimmel működnek együtt, és hasonló helyzetben van Kirill pátriarka is.

– hangzott el a műsorban.

„Ha van üzenetem, akkor az elsősorban az: azt kérem a vezetőktől, hagyják az egyházakat kívül a politikai programjukon, politikai akcióikon, mert az egyházak álláspontja az, hogy az erőszakkal szemben állnak” – fogalmazott II. Efrém Ignác.

A pátriárka mindezeken túl külön kiemelte Magyarország szerepét az üldözött keresztények megsegítésében is – írta az ATV.

Nyitóképen II. Efrém Ignác, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája. Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UMEDVE
2022. május 18. 00:51
Én a Keresztény Európában hiszek. Kár, hogy már nincsenek Keresztesek. Ők rendbe raknák ezt a disznóólat. A kurva anyját Szép Fülöpnek és a franciáknak... Hajrá OV !
Sany Xepi
2022. május 17. 06:02
Orbán Viktor megint szigetelődik
foldizs
2022. május 16. 21:45
Mi mióta is szeretjük ennyire a szíreket?
Gaborvan Kenobi
2022. május 16. 19:51
A parancs úgy szól :ne gyilkolj! Jézus melyik oldalon áldaná meg a fegyvereket? A Szentírás és a vallások közt nagy szakadék van! Ez most látszik a leginkább!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik