Gyurcsány: A Fidesz-kormány törvénytelen és erkölcstelen!

2022. május 16. 12:33

A DK elnöke szerint a választás eredménye nem mindig fejezi ki a nép akaratát.

2022. május 16. 12:33
null

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Gyurcsány Ferenc is napirend előtti felszólalással örvendeztette meg a képviselőket. A Demokratikus Koalíció frakcióvezetője elmondta, hogy a pártja törvénytelennek tekinti a megválasztott kormányt, mert „a törvényesség nem a jogszerűség látszata, hanem a törvényben rögzített népakaratnak való megfelelés”.

Gyurcsány: A választás nem mindig fejezi ki a nép akaratát

Gyurcsány szerint ez a kormány megtörte ezt a népakaratot. „A nép nem adott felhatalmazást arra, hogy a kormány alkotmányellenesen az államhatalom kizárólagos megszerzésére törekedjen, márpedig önök ezt teszik” – vetette a fideszesek szemére az egykori miniszterelnök.

A baloldali politikus szerint igaz ugyan, hogy a Fidesz megnyerte a választást, de – tette fel a kérdést Gyurcsány –

– jelentette ki a DK-vezér.

A választás akkor és csak akkor hű tükre a népakaratnak, ha az szabad és tisztességes” – vélekedett Gyurcsány. Szerinte Magyarországon nem ez a helyzet, mert erőszakos, manipulált nyilvánosság vesz bennünket körül, ezért a választás sem szabad. Gyurcsány szerint az a kormány, ami nem szabad választáson szerezte meg a hatalmat, az nem törvényes.

A DK vezére azt mondta: „Kérdezhetik, hogy akkor miért vettük át a mandátumot és miért veszünk részt a parlament munkájában? A kérdésre egy kérdésre… kérdéssel hadd reagáljak először! Rendben van-e, ha a hazáját védő nép a megszállók elleni küzdelemben a megszállóktól zsákmányolt fegyvert is használja? Szerintünk rendben van.

Gyurcsány szerint minden törvényes eszközt ki kell használni a Fidesz törvénytelen, megszálló kormányával szemben. A baloldali politikus kijelentette, hogy

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz háborút visel Magyarország ellen, de ez a háború önmagáért zajlik. Szerinte „a háború okozta fenyegetettség megfosztja a nemzetet a racionális mérlegelés döntésképességétől”, így Orbán kormányának valódi teljesítményét nem is tudják megítélni az emberek. A DK ezért nem csak törvénytelennek, hanem erkölcstelennek is tartja a kormányt.

„A Fidesz tönkretette Magyarországot”

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy a Fidesz tönkretette Magyarországot. „Ma indulat, szemfényvesztés és bezárkózás uralkodik ott, ahol egymásra vigyázó, okos, nyitott, elfogadó nemzeti közösség is élhetné mindennapjait” – fogalmazott a DK frakcióvezetője. Szerinte Magyarország nemzetközileg is elmagányosodott.

Az egykori miniszterelnök szerint

Úgy véli, amikor a befogadó hazáért küzdenek, a Fidesz erkölcstelen rezsimje ellen is harcolnak. „Erre számíthatnak tőlünk” – zárta felszólalását Gyurcsány.

A Demokratikus Koalíció frakciója ezt követően elhagyta az üléstermet.

Nézze meg Gyurcsány felszólalását!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. május 17. 09:33
Bíróságnak kell feloszlatnia a Demokratikus Koalíciót, mert veszélyezteti a demokráciát. https://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/02/birosagnak-kell-feloszlatnia.html?view=magazine
Töki
2022. május 16. 18:55
Fletóka!!! Hahóóó! Ébresztő! Amíg élsz és politizálsz itt minimum 2/3 fog maradni, vagy több.
Nagyhuba1
2022. május 16. 17:45
Ki a frászt érdekel mit vartyog össze egy velejéig romlott, milliárdos sértett KISZ titkár. Valószínű ezt fogja művelni négy évig,ha el nem viszi a májzsugor.
Jooee
2022. május 16. 17:22
Törvénytelenséget és erkölcstelenséget emlegetni egy ilyen trógernek mint Gyurcsány, ez nem más, mint a képmutatás "csimborasszója". - Egyszerűen meg kellene szondáztatni a parlamentben naponta kétszer-háromszor, mert neki ez a munkahelye és részegen neki sem szabad munkába menni. Ha részeg, haza kellene küldeni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik