A főpolgármester felmérése nem túl meggyőző

2022. május 16. 14:19

Valójában csak a budapestiek 17 százaléka adná át teljesen a gyalogosoknak a rakpartot.

2022. május 16. 14:19
null
Fidesz Budapest

„A főpolgármester bejelentette, hogy a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését, ezért folytatni fogja esztelen vízióját, ami egész Budapestet forgalmi káoszba taszítaná.

A főpolgármester felmérése nem túl meggyőző: szerinte a budapestiek 49%-a támogatja az autómentesítést 43%-kal szemben - azonban a csalóka diagramot megnézve kiderül: valójában csak 17% adná át teljesen a gyalogosoknak a rakpartot, ami messze van a széleskörű társadalmi konszenzustól.

Ráadásul több felmérés bizonyítja Karácsony bejelentésének ellenkezőjét, és a szakma sem áll a tervei mellett: a Magyar Autóklub elutasítja az ötletet, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig az itt működő vállalkozások érdekében indít online konzultációt.

Karácsony kampányígéretei ellenére továbbra is elzárkózik a széleskörű társadalmi egyeztetés elől, ahhoz ragaszkodik, hogy saját vízióit kövesse a budapestiek akarata helyett. Ráadásul súlyos szakmai kérdésekre sem adott még megfelelő választ:

Hová terelné Pest északi-déli irányú közlekedését?

Hogyan csökkentené a budapesti autóforgalmat?

Hogyan oldaná meg, hogy a Belvárosban élők számára ne legyen elviselhetetlen a zaj- és légszennyezés a rakpartról a belső utcákba terelt forgalom miatt?

Megtévesztő grafikonok helyett valódi konzultációt, árokásás helyett kompromisszumokat várunk Budapest főpolgármesterétől!”

Kapcsolódó

„Nem azért van, hogy autópályaként használjuk” – Karácsony Gergely a pesti alsó rakpartról

A főpolgármester szerint a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését. Bővebben...

Nyitókép: Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2022. május 17. 08:21
Budapestet, egy kétmilliós fővárost nem lehet úgy vezetni, mint egy vidéki üdülőfalut. Mintha erre még nem jött volna rá a főpolgármester.
Emery4919
2022. május 16. 19:31
"Hová terelné Pest északi-déli irányú közlekedését?" Váci űt-Bajcsy-Deák-Kiskörút-Sóház utca-Közraktár utca. Hát nem szuper?
csulak
2022. május 16. 19:12
Hazudik ahogy a Gazdaja tanitotta !
lyon
2022. május 16. 17:17
Ha egyszer valami legalább valamennyire működik, akkor azt miért kell lezárni ? Elképesztő... De ha a budapestiek ezt megszavaznák.... Nevetséges...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik