Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek

2022. május 15. 12:38

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól.

2022. május 15. 12:38
null

Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra becsülik. Az ukrán elnök korábban egyébként azt állította, hogy a vagyona nagy részét előadóművészként kereste – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mint ismert, Olaszország egyik legdrágább üdülőhelyén, Forte dei Marmiben van luxusvillája az ukrán elnöknek, aki több cégen keresztül tulajdonolja a luxusházat. A tulajdoni lap szerint a kastély a San Tommaso S. R. L. cég nevén van, amely a Como megyében található Cantú településen van bejegyezve, és aminek a vezetője Pishchanska Svitlana, aki Zelenszkij egyik régi barátja.

Maga a San Tommaso az Aldorante Limited irányítása alatt áll. Ennek a fedőcégnek mindössze 2000 euró az alaptőkéje, a székhelye Cipruson van bejegyezve, ahol az egyetlen részvényes Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége. 2019-ig egyébként maga az ukrán elnök is az igazgatója volt.

Forte dei Marmi strandjait Olaszország legjobbjai között tartják számon. A V4NA cikkéből pedig kiderült az is, hogy

Zelenszkij 413 négyzetméteres villája mindössze 400 méterre található a tengertől, Forte dei Marmi központjában. A villában 15 szoba található, a földszinten egy wellnessrészleg szaunával és pezsgőfürdővel

– ismertették.

Gazdag oroszok birtokolják a tengerpart harmadát

A hírügynökségé írásában kitért arra is, hogy gazdag oroszok birtokolják az összes ház egyharmadát a tengerparton, ami körülbelül 2500 villát jelent. Gyakran megfordul errefelé Roman Abramovics, Oleg Gyeripaszka, Borisz Gromov, Oleg Tinkov, vagy épp Alekszej Kudin.

Bruno Murzi polgármester egy olasz lapnak arról beszélt, hogy aggódnak a város bevételei miatt. A leggazdagabb oroszok ugyanis idén nem üdülhetnek a városban, ahol szinte minden hozzájuk lett igazítva – emlékeztet a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. május 17. 12:59
A három " kézzel" történő zongorázás jól fizet.....
Nagyhuba1
2022. május 16. 18:21
Zeli-Zeli hol voltál kosaradba mit loptál? Nemrég voltam a dél-Spanyolországba, a tengerparti öt csillagos szálloda parkolójába 3 db 20-40 milliós (Ft) ukrán rendszámú autó parkolt. Éppen sajnálkozni kezdtünk amikor egy 30 körüli ffi szállt be az egyik autóba. Biztos indult vissza harcolni.
GyurkaPista
2022. május 16. 17:47
Lölőző, ukrán péniszt szopogató faszfejek, véleményetek??? Jogállam??? Átláthatóság??? Így azért nem lehet csatlakozni a tisztakezű EU-hoz, ugye??? Vagy mégis??? Van rossz Lölő és jó Zselé???
jetta84
2022. május 16. 15:01
"Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra becsülik. Az ukrán elnök korábban egyébként azt állította, hogy a vagyona nagy részét előadóművészként kereste" Andy Vajna teljes vagyona 70 milliárd forint, Zelenszkijé 370 milliárd.Az első a 40 év Hollywoodi tevékenysége után érte el ezt az összeget,az utóbbi 10 év ukrajnai színészkedés mellett.....kicsit elgondolkodtató ez.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik