Épphogy felállították, máris megdobálták tojással a Margaret Thatcher-szobrot

2022. május 15. 19:10

Pedig az emlékművet egy három méter magas talapzatra állították, hogy nehezebb legyen kárt okozni benne.

2022. május 15. 19:10
null

Két óra sem kellett ahhoz, hogy megdobálják Margaret Thatcher bronzból készült szobrát, amit a volt brit miniszterelnök szülővárosában, Granthamben állítottak fel. A szobornak nem volt átadója, az emlékművet pedig direkt egy három méter magas talapzatra állították, hogy nehezebb legyen kárt okozni benne – olvasható a Telex vasárnapi cikkében.

A portálon azt írják: a szoborállítás napján többen is készítettek szelfiket Thatcherrel, de több sofőr is hangosan fújolt az autójából, amikor elhaladt mellette.

Egy férfi egy ideiglenes kordon mögül dobálta meg a szobrot tojással.

Kelham Cooke helyi konzervatív képviselő szerint Margareth Thatcher mindig is Grantham örökségének része lesz, a politikus itt született, itt nőt fel, itt járt iskolába, ezért adja magát, hogy a szülővárosában legyen egy szobor róla. Cooke szerint nem szabad az embernek elbújnia a történelme elől, és ez a szobor generációkon át lesz beszélgetések tárgya.

Margaret Thatcher 1979 és 1990 között volt Nagy-Britannia első női miniszterelnöke. Reformálta az adókat, privatizálta az állami cégeket, az inflációt sikerült letornáznia, de óriási munkanélküliséget okozott a munkássága alatt.

Nyitókép: Facebook 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. május 16. 08:34
Nem csodálom, mert Tatchernek sikerült egy időre újból felemelni angliát.
sorivo4
2022. május 16. 00:36
Lesz, de kartácsolni azért kellene előtte.
sorivo4
2022. május 16. 00:32
Lövessenek a tömegbe kartáccsal, ahogy Napoleon tette, és amivel felemelkedett.
Paskai
2022. május 16. 00:14
Bűnöző volt, mint az utódai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik