Épphogy felállították, máris megdobálták tojással a Margaret Thatcher-szobrot

2022. május 15. 19:10
Pedig az emlékművet egy három méter magas talapzatra állították, hogy nehezebb legyen kárt okozni benne.

Két óra sem kellett ahhoz, hogy megdobálják Margaret Thatcher bronzból készült szobrát, amit a volt brit miniszterelnök szülővárosában, Granthamben állítottak fel. A szobornak nem volt átadója, az emlékművet pedig direkt egy három méter magas talapzatra állították, hogy nehezebb legyen kárt okozni benne – olvasható a Telex vasárnapi cikkében.

A portálon azt írják: a szoborállítás napján többen is készítettek szelfiket Thatcherrel, de több sofőr is hangosan fújolt az autójából, amikor elhaladt mellette.

Egy férfi egy ideiglenes kordon mögül dobálta meg a szobrot tojással.

Kelham Cooke helyi konzervatív képviselő szerint Margareth Thatcher mindig is Grantham örökségének része lesz, a politikus itt született, itt nőt fel, itt járt iskolába, ezért adja magát, hogy a szülővárosában legyen egy szobor róla. Cooke szerint nem szabad az embernek elbújnia a történelme elől, és ez a szobor generációkon át lesz beszélgetések tárgya.

Margaret Thatcher 1979 és 1990 között volt Nagy-Britannia első női miniszterelnöke. Reformálta az adókat, privatizálta az állami cégeket, az inflációt sikerült letornáznia, de óriási munkanélküliséget okozott a munkássága alatt.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez már nem Thatcher Angliája. Talán ő volt az utolsó lehetőség arra, hogy megőrizzék a sziget brit jellegét. Az utódok a gazdasági stabilitás talaján szépen elindultak a liberalizmus és globalizmus irányába. Aminek egyenes következménye lett a több százezer muszlim angolok által megerőszakolt fehér tinilány és hogy John Cleese egy trópusi szigetre aliázott, mert már nem bírta nézni mi lett az általa is lebontott konzervatív Angliából...

Akkor érdemes rákeresned arra, mennyi migránst fogadott Anglia Tatcher idejében és mennyire gyorsult ez fel a kétezres évek elején, amikor egy zsidó Barbara felelt a területért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés