Szexuális zaklatásnak minősül, ha egy férfit kopasznak neveznek

2022. május 15. 13:45

Egy brit munkaügyi bíróság szerint.

2022. május 15. 13:45
null

Tony Finn közel 24 éven át dolgozott villanyszerelőként a Nyugat-Yorkshire-i székhelyű British Bung Company vállalatnál, amikor tavaly májusban elbocsátották. Finn ezután munkaügyi bírósághoz fordult, arra panaszkodott, hogy szexuális zaklatás áldozata lett a hajhiányára tett megjegyzések miatt, amiért most kártérítést követel a cégtől – ismertette az esetet a Guardian.

Azt állította, hogy az egyik gyárfelügyelővel, Jamie Kinggel volt egy kis incidense. Egy 2019-es munkahelyi veszekedés során King „kopasz pics*nak” nevezte őt, amit nagyon zokon vett. A bíróság meghallgatta Finn panaszát, és Jonathan Brain bíró vezetésével mérlegelték, hogy a kopaszságára tett megjegyzés egyszerűen sértésnek vagy ténylegesen zaklatásnak minősül-e.

„Nincs kétségünk afelől, hogy az, hogy ilyen pejoratív módon hivatkoztak rá, nemkívánatos volt Finn számára” – állapította meg a bíróság. „Bár az ilyen nyelvhasználat mindennapos volt ebben a gyárban, megítélésünk szerint King úr átlépte a határt azzal, hogy a felperesre személyeskedő megjegyzéseket tett a külsejével kapcsolatban” – mondta a bíró.

Mint köztudott,

a hajhullás sokkal elterjedtebb a férfiak körében, mint a nőknél, így ha valakit így jellemeznek, az a diszkrimináció egyik formája

– állapította meg a bíróság. Érvelésük szerint egy férfi kopaszságára tett munkahelyi megjegyzés egyenértékű azzal, mintha egy nő melleinek méretére tennének megjegyzést – áll a döntés indoklásában. A kártérítés mértékét egy későbbi időpontban határozzák meg – írta a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. május 17. 19:39
"Szexuális zaklatásnak minősül, ha egy férfit kopasznak neveznek" Még szerencse, hogy megszűnt a sorkatonaság.
Zsusztina
2022. május 16. 15:55
"kopasz pics.nak" nevezték, nem csak kopasznak. A Mandinak nem kéne átvenni ezt a bulvár stílust.
mokány
2022. május 16. 14:45
A robotok átvették az uralmat a világ felett. Minden ugy megy , ahogyan a mestesrséges intelligen cia , meg a cia , elképzeli . Frajdi elírás segített . Fejétől bűzlik a hal .
villogókékfog
2022. május 16. 08:18
Ami ami, az az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik