Népszavazás lesz Herszonban az Oroszországhoz való csatlakozásról

2022. május 14. 13:50
Az adminisztráció bejelentette, hogy kéri a régió felvételét az Orosz Föderációba.

A brit védelmi minisztérium napi hírszerzési jelentése szerint az oroszok által a dél-ukrajnai Herszon városában létesített katonai-polgári adminisztráció bejelentette, hogy kéri Oroszországtól a régió felvételét az Orosz Föderációba, tudósít az Index.

Hozzáteszik, hogy

Oroszország eredeti inváziós tervének „valószínűleg központi része” volt, hogy „manipulált népszavazásokkal” csatoljon ukrán területeket az országhoz.

Hangsúlyozzák: a honvédelmi minisztérium szerint az a tény, hogy Oroszországnak csak Herszonban sikerült oroszbarát helyi vezetést létrehoznia, azt mutatja, hogy „politikai céljait tekintve nem tud előrelépni”.

Kép forrása: Twitter, herszoni reptér

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanazon az alapon, ahogy egy ruszin nép(?)gyűléssel Kárpátalját a SzU-hoz csatolták.

Nyilván olyan hiteles lesz a népszavazás, mint a Krímben:

"...Véletlenül közzétették a krími népszavazás valós eredményét. Vlagyimir Putyin tanácsadó testülete, az Oroszország elnökének Civil Társadalmi és Emberi Jogi Tanácsa honlapjára valószínűleg tévedésből került fel tegnap rövid időre a végeredmény.
A hivatalos adatok szerint 83 százalékos részvétel mellett folyt a szavazás márciusban, ahol a szavazók 97 százaléka támogatta a csatlakozást Oroszországhoz.
A valóság már korántsem ennyire elsöprő oroszbarát fölényt mutat. Ha lehet hinni az új számoknak, akkor az igazság az, hogy a népszavazáson a voksolásra jogosultak 30 százaléka jelent meg, és közülük 50 százalék szavazott a csatlakozásra. Ami azt jelenti, hogy a krímiek 15 százaléka választotta Oroszországot..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés