Putyin ekkorát még nem hibázott

2022. május 13. 10:41

Michael Fallon
The Telegraph
Finnország és Svédország tudja, hogy Oroszország nem gátolhatja meg a csatlakozásukat.

„Ha valakinek kétségei lennének Vlagyimir Putyin elszámítási képességei felől, nos, Finnország NATO-csatlakozási döntése, amit minden bizonnyal Svédországé is követni fog, Putyin eddigi legnagyobb melléfogása. Tegyük világossá, mit jelent ez. Mindkét ország csatlakozni akar a NATO-hoz, de nem azért, mert Oroszország támadásától tartanak, hanem azért, mert úgy gondolják, hogy egy erős szövetség a legjobb garancia Európa biztonságára.

Jól értik, hogy Oroszország és a NATO nem lehetnek egyenrangú partnerek. Oroszország többször is bizonyította, hogy nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot: Putyin megsértette a nemzetközi határokról szóló megállapodásokat, a vegyi és biológiai fegyverekről szólókat, a Grúziában és Moldovában állomásoztatható csapatokra vonatkozókat, a nukleáris fegyverek fejlesztését szabályozókat és a hadgyakorlatok előzetes bejelentését előírókat is. 1994-ben Oroszország is aláírta a budapesti memorandumot, amely Ukrajna területi integritását garantálja, aztán húsz évvel később maga szállta meg a Krímet és szította a donbaszi felkelést.

Finnország és Svédország tudja, hogy Oroszország nem gátolhatja meg a csatlakozásukat, és hogy megtorlástól sem kell tartaniuk. Ha Oroszország negyedmilliós hadserege nem tudta elfoglalni Kijevet, Helsinkit aligha fogja tudni. Oroszország hosszú háború elé néz a Donbaszban, és a nyugati szankciók által megroppantott gazdaságával nem lesz képes megfelelően felfegyverezni a csapatait.”

Fotó: Mikhail METZEL / SPUTNIK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem rettegek Budapesten. Rettegjen London és Helsinki. A finnek vegyenek jó sok fegyvert, aminek semmi hasznát nem veszik.

Ukrajna csatlakozásával rosszabbul járt volna mint a finnekével. A többi csak duma.

Nem hibázott ekkorát? Az mi volt, amikor fiatalemberként beállt a KGB-be. Az ördög se tesz ilyet.

Észtek lettek litvánok Nato tagok.
Ez a finn svéd tagság csak hab a tortán.
Nem oszt nem szoroz.

És akkor Erdogan belecsap a lecsóba:

"Törökország elnöke nem támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, jelen állás szerint. Recep Tayyip Erdogan elnök álláspontjának indokaként azt hozta fel, hogy Svédország és más skandináv országok állítólag támogatják a kurd fegyvereseket és más, Ankara által terroristáknak tartott csoportokat. A NATO-társ Görögországot is példaként vetette fel, aki a szövetséget Törökország ellen használja fel, mondván, Ankara nem akarja, hogy megismétlődjön ez a hiba"
https://www.expressnews.com/ne..

És mi nem igaz abban amit ír??
Ha Putyin nem provokálta volna Svédországot, a semlegességükre büszke svédeknek eszük ágában nem lenne csatlakozni a NATO-hoz. De Putyin provokálta őket és a saját fejére borította a bilit a fekáliával együtt. Hát most szagolhatja az eredményt.

Kötözz Moszkvába és akkor nem kell majd orosz ellenességet olvasnod, miután ott szigorú cenzúra van.

Kit kéne? Márki-Zay-t?

Maradjunk annyiban, hogy Putyin cár elvtárs paráztatta be a svédeket, amikor harci repülők és tengeralattjárók megsértették a svéd felségterületet és kijelentették, hogy nekik Gottland szigete nagyon jól jönne, mert onnan kontrollálni tudnák az egész Balti tengert.
Törökország meg bele fog egyezni a felvételbe, csak előtte megmondja, hogy mit kér ezért cserébe.
Erdogan pasa nagyon jól tud alkudozni és zsarolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés