Felfüggeszti Musk a Twitter felvásárlását

2022. május 13. 13:13
Nem jutnak egyről a kettőre a vezetőséggel.

Elon Musk milliárdos befektető pénteken bejelentette, hogy „ideiglenesen felfüggeszti” a Twitter felvásárlását, miután egyelőre nem sikerült a platform vezetőségével megegyezésre jutni a hamis felhasználói fiókok és a kéretlen levélszeméttel kapcsolatos szabályokról.

A világ leggazdagabb emberének számító Musk Twitter-üzenetében közölte, hogy az üzletet mindaddig felfüggesztik, amíg nem teszik elérhetővé azokat a számításokat, melyek alátámasztják a cég állítását, miszerint a hamis és levélszemetet terjesztő fiókok a mikroblog körülbelül 93 millió felhasználójának kevesebb mint öt százalékát érinti. Korábban hangsúlyozta, hogy csak ritka esetekben szabadna törölni a felhasználói fiókokat, ha például kéretlen levélszemetet terjesztenek. Mint mondta, az illegális, vagy destruktív tartalmú bejegyzéseket ugyanakkor törölni, illetve láthatatlanná kell tenni, a fiókokat azonban nem szabadna végérvényesen törölni. Mindemellett a Twittert olyan digitális köztérhez hasonlította, „ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdésekről vitatkoznak”.

Egyelőre nem tudni, hogy a vitás kérdések miatt meghiúsul-e a megállapodás – teszi hozzá az AP hírügynökség. A Twitter vezetősége – amely egyelőre nem reagált Musk pénteki bejelentésére – április végén fogadta el az amerikai üzletember mintegy 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát. Musk a felvásárlást azzal magyarázta, hogy a közösségi hálózatot „a szólásszabadság platformjává” kívánja tenni szerte a világon. Az üzletember április elején vásárolta be magát meglepetésszerűen legnagyobb részvényesként a Twitterbe.

(MTI, fotó: JIM WATSON / AFP)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szó szerint, csak én a nagyon magas államot akartam írni, mármint, hogy a nagyonmagasállam beszólt, Musk, te nem vagy az emberünk, úgyhogy neked back, amíg teheted...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés