Verhofstadt szerint Orbán vétója miatt nem lehet megállítani a háborút

2022. május 12. 18:08
„Ha együtt, EU-ként szállnánk szembe Putyinnal, senki sem lenne kicsi és kiszolgáltatott” – fogalmazott a liberális képviselő.

Ismét kikelt Orbán Viktor és a magyar kormány embargóellenes álláspontjával szemben Guy Verhofstadt a Twitteren. A liberális EP-képviselő egy, a bolgár miniszterelnöktől származó idézetet osztott meg, ami szerint ha a szerény jövedelmű Bulgária szembe tud szállni Putyinnal, akkor mindenki más is megtehetné ezt.

Verhofstadt szerint „ha együtt, EU-ként szállnánk szembe Putyinnal, senki sem lenne kicsi és kiszolgáltatott”. A liberális képviselő szerint csak úgy lehet megállítani Putyin háborúját, ha elveszik Orbán vétójogát.

 

Fotó: ALEXANDROS MICHAILIDIS / POOL / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 325 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerény jövedelmű Bulgária szembe tud szállni Putyinnal, csak utána még szerényebb lesz a jövedelme. A választói meg nagyon dühösek, Bulgáriában már így is áll a bál a kormány oroszellenes intézkedései miatt. Még az is lehet, hogy belebukik a kormány.

Ezen besírtam, köszi! :)

Senki nem akadályozza meg, hogy bárki embargót hirdessen az orosz olajra, gáza. Nekünk ez visszavetné a gazdaságot. Másoknak is ez a véleményük, de ők inkább sumákolnak, alkudoznak, mint hogy egyenesen kimondják.

Egy ország vétójogát pedig nem lehet elvenni, csak mindenkiét együtt. Az EU történetében már sok vétó volt, nem értem, most miért pont rajtunk csodálkoznak.

Miért épp most mondana valami ésszerűt?

Azért a többi állam,akinek szintén nem mindegy, hogy van-e olajuk, megszólalhatnának. Gyáván kussolnak, azt várják, hogy majd mi kikaparjuk nekik is a gesztenyét.
De nem baj, egyedül mentjük meg az unió gazdaságát.

Olyan ez a Verhofstadt, mint Zelenszkij, csak ő az utolsó ukrán helyett az utolsó exszocialista tagállam gazdaságát is feláldozná a saját túléléséért.
Ugyanis itt a környéken csak orosz gázt lehet kapni, és a finomítók is az orosz olajra vannak beállítva, Belgiumban és a környékén már nem ez a helyzet, nekik akkor is lenne gázuk és olajuk (nagyon drágán, de lenne), ha itt elzárnának minden csapot. De már a 2014-es szankciók is olyanok voltak, hogy aránytalanul sújtották az Unió keleti tagállamait (csak Magyarországnak több száz milliárdos kiesést okozott a mezőgazdasági export kiesése, és ezt a piacot már soha nem is lehet visszaszerezni)
Szóval ne a mi farkunkkal akarja verni a csalánt V, mert esetleg beleverik az orrát valamibe.

Nyomorék agyalágyult rémfejű kretén.

Az EU szabadkereskedelmi övezetnek még úgy-ahogy megteszi. De ne akarjunk hadviselő felet megjátszani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés