Kreml-szóvivő Finnországnak: Megfelelő választ fogunk adni erre a barátságtalan lépésre

2022. május 12. 14:08
Oroszország fenyegetésnek veszi Finnország NATO-csatlakozását.

Megszólalt Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov Finnország küszöbön álló NATO-csatlakozásáról. Szerinte ez egyértelműen fenyegetést jelent Oroszországra nézve és a NATO-bővülés nem szolgálja Európa és a világ stabilitását. Peszkov szerint megfelelő választ fognak adni erre a barátságtalan lépésre.

Amikor megkérdezték, hogy milyen válaszlépéseket következhetnek, Peszkov a következőket mondta a BBC tudósítása szerint: „Minden attól függ, hogy zárul a NATO-bővülése és hogy milyen katonai infrastruktúrák kerülnek közelebb a határaikhoz”.

Nyitóképen: Dimitrij Peszkov. Fotó: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

 

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kell hozzá érettségi, elsőnek az Oroszországhoz fizikailag legközelebb fekvő államok válnak hamuvá, - adott esetben.
...ha ez kell a finneknek, svédeknek...

Talán Putyin cár elvtársnak nem kellett volna b.szogatnia a svédeket és a finneket. Akkor azok nem akartak volna belépni a NATO-ba.
De eme bölcs vezér a saját fejére öntötte a bilit a fekáliával együtt.

A szokásos válaszlépés megint az lesz, hogy elfoglalunk egy temetőnyi területet a katonáink számára. Mint 1940-ben:
"A finnek halottainak és eltűntjeinek száma 24,923 volt, a szovjet-oroszoké 273,000. Több, mint tízszeres.
Egy szovjet tábornokot utána megkérdeztek arról, hogy egyáltalán mit nyertek a háborúval, azt mondta: elég területet ahhoz, hogy eltemessük a halottainkat."
(Richard P. Hallion: The Winter War, Air Force Magazine, Sept. 1, 2012.)

Ismerjük azt a hajlandóságot:
Szemtanú visszaemlékezése a budapesti harcokra 1944 telén, ahol a Vörös Hadsereg katonáit nemtörődöm módon áldozták fel parancsnokaik:
„ A németek egy utcai barikád mögött foglaltak állást, amely feltépett utcakövekből és felborított villamoskocsikból állt…Egy sor szovjet gyalogos katona, mintha katonai parádén lenne, lépésben közelített… Természetes, hogy a németek lekaszálták őket a gépfegyvereikkel… Összesen húsz ilyen támadó hullámát számoltam meg. A szovjet gyalogosok egyik sora a másik után zuhant holtan egymásra…Az utolsó hullámok aztán már az elesettek hulláin felhágva, a barikád mögé jutottak, és állati kegyetlenséggel lemészárolták a németeket.
Amitől azonban megfagyott bennem a vér, az nem a mód, ahogy a nácikat kivégezték, hanem az a teljes közöny, amivel az orosz tisztek az embereiket a halálba küldték, és az a teljes közöny, amivel a katonák engedelmeskedtek az ilyen parancsnak.”
(Nyárádi Miklós volt kisgazda párti pénzügyminiszter visszaemlékezése, idézi Vadim J. Birstein: SMERSH, Stalin’s Secret Weapon (Szmers, Sztálin titkos fegyvere), 2011, 281.old.)

Túl közel van a Nagy Medve. Ezt már elégszer megszívtuk. Jobb nekünk a NATO.

hol es mikor??? na majd most...

A tények makacs dolgok, még ha nem is ismered őket:

"Gotland har länge setts som ett potentiellt mål för en rysk partiell invasion av Sverige, ungefär på samma vis som Ryssland erövrade Krim från Ukraina."

Vagyis "Gotlandot régóta potenciális célpontnak tekintették egy orosz svéd invázióban, hasonlóan ahhoz, ahogy Oroszország elfoglalta a Krímet Ukrajnától."

Szóval ki is kapott napszúrást??

Európa közepe sajnos soha nem lehet semleges, mert túlságosan is középen, a "hadak útján" van.

Ne érts félre, szerintem is ez lenne a legjobb, de ennek sajnos semmi reális esélye, azért amit már írtam.

A Krím csak példa. Az oroszok már korábban is mondták, hogy Gotland szigete nekik nagyon jó lenne, mert onnan az egész Balti tengeri térséget ellenőrizni tudnák. Szóval oka van annak, hogy a svédek be akarnak lépni a NATO-ba. Ha nem emlegették volna ezt az oroszok, akkor a svédeknek eszébe nem jutott volna a NATO tagság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés