Az orosz hadsereg négy területen van hátrányban

2022. május 11. 10:41

Tarjányi Péter
Facebook
Állóháború van, az orosz hadsereg magával is küzd, és nem dőlt el a harc.

„Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le…Az USA hírszerzési jelentései és Putyin elnök beszédének elemzése alapján kijelenthető, hogy elhúzódó háború várható Ukrajnában. Egyes területeken pl. Harkiv térségében az ukrán haderő már az orosz határhoz közelít ami tovább növeli a feszültséget, hiszen biztonságpolitikai szempontból nehéz helyzet egy háború során pontosan a határvonalon megállítani egy konfliktust. Úgy különösen, hogy más térségekben ukrán területen tombol a háború, pusztul az ukrán infrastruktúra és halnak az emberek.

Arról nem beszélve, hogy az orosz terülteken megjelenő nyílt háborús tevékenység extrém választ eredményezhet Moszkva részéről. Már így is pl. Belgorodban terrorista tevékenységre való hivatkozás mentén – ukrán speciális egységek, diverzánsok rombolják az orosz utánpótlást – különleges biztonsági intézkedéseket jelentett be a helyi orosz kormányzó. Ez utóbbit nem értékelte eddig nyílt támadásként a Kreml, viszont ha az ukrán hadsereg átlépné a határt az már más szintet jelentene…

Az elemzők egy része – itthon is – azt feltételezik, hogy az orosz hadsereg csúcstechnológiai fejlesztései nem léteznek vagy nincsenek sorozatgyártásban így az ukrán haderő erőfölényben van. Ezekkel az állításokkal nem értek egyet. Az orosz hadsereg négy területen van hátrányban:

1. A páncéltörő fegyverek elleni védekezés területén…

2. A hírszerzési információk valós időben történő csapatokhoz juttatása területén…

3. A harcoló csapatok szervezése csoportosítása területén, különösen a sorkatonák és a szerződéses jól kiképzett katonák 2/3-1/3 mértékű »összekeverése« miatt…

4. A polgári /SzVR,FSZB/ és katonai/GRU ami egyébként hosszú évek óta GU/hírszerző szervezetek rivalizálása miatt…

A négy okból egy technikai az összes többi szervezési probléma. Meg kell értenünk az USA és a NATO országok nem adtak át csúcstechnológiát. Csehország T-72 harckocsijai vagy az USA és Kanada 155 mm-es tarackágyúi nem jelentenek fölényt. Arra elegendőek, hogy Ukrajna folytatni tudja a harcot. Sőt, a csúcstechnológiára képezni kellene az ukrán katonákat és arra most nincs idő!!!

Egyszerűen Oroszország hadserege saját magával IS küzd és sem vezetési, sem stratégiai, sem logisztikai szempontból nem »talált« önmagára…Ennek nyilván Ukrajna örül a legjobban. Mint korábban írtam a meleg nyári idő érkezése a harcok felerősödését hozza és elsősorban Kelet és Dél-Ukrajnában fog erősödni az orosz támadás. Továbbra is azt gondolom, hogy Belorusszia irányából nyílhat új front, de ezt árgus szemekkel figyeli az összes NATO és USA hírszerző szolgálat az ukránokkal együtt így ha támadási szándék érzékelhető, Kijev azonnal értesítést kap.

Az EU szankciókkal próbál nyomást gyakorolni, de ez mint ahogy a tegnapi posztomban szóban összefoglaltam nincs még hatással az orosz hadseregre. Összefoglalva: állóháború van, az orosz hadsereg magával is küzd és nem dőlt el a harc mérlege egyik irányba sem.”

Nyitóképen: Tüzérségi támadásban megsemmisült autó roncsa Harkivban 2022. március 13-án. Fotó: MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az USA rengeteg modern Javelin vállról indítható páncéltörő rakétát szállított Ukrajnának.
2022-es orosz-ukrán háború kitöréséig több mint 1000 rakéta érkezett az ukrán haderő megsegítésére.
Ez a fegyver páncélozott földi célok, megerősített fedezékek és alacsonyan repülő légi célok megsemmisítésére alkalmas.
A lövész a célzóberendezés segítségével megkeresi a célt, majd kijelöli azt a célkereszt-tel. Az automata célkövető rendszer jelzést küld a rakétának, amely ez alapján megkeresi és befogja a célt. („tüzelj és felejtsd el” rendszer). 60 centi vastag pácélt is képes átüt-ni!
A fegyver annyira modern, hogy legmodernebb a harckocsik reaktív páncélzatát is képes áttörni.

Lehet, ezért van esélye egy titkos, akár nem is jóváhagyott, de semmiképp nem spontán összjátéknak az oroszok és jenkik között...
"elhúzódó háború várható Ukrajnában."
"ha az ukrán hadsereg átlépné a határt az már más szintet jelentene…"
"Arra elegendőek, hogy Ukrajna folytatni tudja a harcot."
Abban KÖZÖS AZ OROSZ ÉS AMERIKAI ÉRDEK, HOGY
EURÓPA GYENGÉBB ÉS EGYRE GYENGÉBB LEGYEN.
Az pedig, hogy Brüsszel elmebeteg-provokatív parancsaival mesterségesen gyengíti Európát,
ugyancsak a tételt - összjáték - erősíti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés