Az amerikai demokrácia halálos sebet kapott

2022. május 11. 13:55

Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu
A balosok teljesen elvesztették az eszüket Amerikában.

„ABORTUSZTÖRVÉNY: AZ EGYIK LEGFAJSÚLYOSABB POLITIKAI KÉRDÉS

A múlt héten egyik este hirtelen kordonokkal kerítették körbe az Alkotmánybíróság épületét. Ugyanis kiszivárgott egy dokumentum, amelynek részleteire mindjárt ki is térünk… A legfelsőbb bíróság egyik legfajsúlyosabb, egyben legtöbb vitát kiváltó döntése az 1973-as Roe v. Wade ügyben született. Az akkori demokrata többségű testület alkotmányellenesnek ítélte az USA egyes tagállamaiban törvényben lévő abortuszkorlátozásokat. A döntés szerint a nőnek alkotmányos joga – a terhesség egyes szakaszaiban különböző mértékben – az abortusz mellett dönteni. A tagállami jogszabályok ezt nem írhatják felül.

És ezt a döntést készül megváltoztatni a Bíróság. Legalábbis kiszivárgott egy dokumentum, amelyet az egyik bíró, Samuel Alito fogalmazott meg, és állítólag a testület többsége támogatja. A vázlatot egyébként február 10-én írta meg, egy tavaly decemberben, Missisippi állam által csatolt beadvány alapján. Amelyben egy másik, bizonyos Dobbs v. Jackson ügyben kérik a Bíróság állásfoglalását. Várhatóan ez felülírja a korábbi ügyben, ’73-ban hozott döntést. Miután tegnap este nyilvánosságra került a dokumentum, nem véletlenül emeltek kordonokat a bíróság épülete köré. Egy órán belül meg is jelentek a tüntetők, egyre többen lettek, és folyamatosan azt skandálták, hogy »a fasiszta csőcseléknek mennie kell«. A tüntetők tehát fasisztának nevezik a legfelsőbb bíróság egyes tagjait, és a neveiket is kiabálják. Azóta Alito bírót titkos helyre kellett menekíteni, mert az otthona körül lincshangulatot gerjesztettek egyre agresszívabb tüntetők. Azért, mert a bírák az élet védelme mellett érvelnek, és ezt alkotmányjogi szempontból is alátámasztják. Nem vagyunk jogi szakértők, így innen nézve nem tudjuk megítélni. Véleményünk természetesen lehet az abortuszról. És nem a tüntetőkkel vagyunk. DE! És ez a lényeg. Ez egyértelműen egy szervezett akció, amelynek célja a félelemkeltés. Megfélemlíteni a bírákat, hogy majd a döntés meghozatalakor, ami júniusra várható, gondolják meg magukat, és végül szavazzanak a határozat ellen. Vagyis maradjon érvényben a ’73-as Roe v. Wade döntés. Még egyszer mondom, hogy mindenki értse: valakik az Egyesült Államokban bírákat fenyegetnek.

DE VAJON HOGYAN SZIVÁROGHATOTT KI EGY ILYEN DOKUMENTUM?

Jogos a kérdés, főleg, hogy a Legfelsőbb Bíróság modernkori történetében soha ilyen elő nem fordult. Egy ilyen szivárogtatás a legdurvább lázadást jelenti, ami mellett a Capitolium elleni január 6-i támadás eltörpül. Ez ugyanis totálisan aláássa a Legfelsőbb Bíróság tekintélyével együtt az amerikai jogállamiságot is. A bírósági döntés előzetes ismeretében a demokrata többségű Kongresszus macskabaszta vágtában hozhat akár egy olyan törvényt, amely ellehetetleníti a bírósági döntés végrehajtását. És voilá, már be is jelentették, hogy erre készülnek. (Más kérdés, hogy valószínűleg nem fog sikerülni, mert az 50–50%-os szenátusban két demokrata szenátor is abortuszellenes.) De ez csak a jogi probléma. Az ügy kényes mivoltából eredően a kiszivárogtatás konkrétan káoszt és erőszakot szül, és potenciálisan polgárháborús helyzetet okozhat. Egyértelműen külső reakciót akar kiváltani, hogy ezzel nyomást helyezzen a bíróságra.

Egy biztos, hogy egy ilyen horderejű kiszivárogtatás csak belülről jöhetett. A dokumentumot elsőként a Politico hozta le, méghozzá egy bizonyos Josh Gerstein nevű szerző. Aki egy korábbi írásában, 2017-ben idézett egy bizonyos Amit Jain nevű, akkor a Yale-en jogot hallgató diáktól, aki kritizálta az egyetemet, amiért az támogatta egykori diákja, Brett Kavanaugh jelöltségét. Ez az Amit Jain ma Sonia Sotomayor legfelsőbb bíró jegyzőjeként dolgozik. Sotomayor a progresszív, demokrata irányultságú bírák vezetője a testületben. A többit szerintem mindenki összerakja. És remélem, mindenki érzi a dolog súlyosságát. Nemcsak az abortuszról van szó, ami önmagában is súlyos kérdés, a politikai vonatkozás nélkül is. Hanem arról, hogy a balosok teljesen elvesztették az eszüket Amerikában. Egy egyetemen indoktrinált progresszív aktivista a legfelsőbb bíróságra kerülve, jegyzőként képes az Alkotmánybíróságot és vele a teljes politikai rendszert hitelteleníteni, a társadalmat és a közrendet destabilizálni, a közjogi berendezkedést feláldozni az általa vélt politikai sérelem oltárán. Az amerikai demokrácia újabb, gyógyíthatatlan sebet kapott.”

Fotó: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

United Satan of America.

A baloldal mindig gyilkolásra ment. A kommunisták 148 millió áldozata közül azonban néhányan visszalőttek.
Most rájöttek arra, hogy a magzat nem lő vissza.

Pesten kívül kevés helyen volt fogható. Nálunk sem adta a szolgáltatónk, a UPC Direct, pedig szívesen nézegettük volna.

Ennek a szolgáltatónak az az előnye, h. tányérost is lehet fogni a kínálatával EGYÜTT, egy távkapcsolóval és egy beltéri egységgel.

Poloniát sem ad, az is a tányéron jön.

Kis sárgaság, jól esik ez a szellemi maszturbálás, amit itt folytatsz? Neked már arra sem futja, mint Grétzynek?

Philip K. Dick: Előszemélyek (1955)

.. még fönn van a scribd.com -on.

Ne becsüld túl magad, Itt csak röhögnek rajtad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés