Új munkatársakkal bővült a Telex

2022. május 10. 13:15
Sarkadi Zsolt is átigazolt a 444.hu-tól a portálhoz.

Leigazolták többek között az Elle Magyarország volt főszerkesztőjét és főszerkesztő-helyettesét, és csatlakozott hozzájuk a 444-től Sarkadi Zsolt is – tudatták kedden olvasókkal.

Liptai Lívia 13 éven át volt az Elle Magyarország főszerkesztője. Helyi tévéknél kezdte, majd híradózott, riportíróként került az Elle magazinhoz, ahová változatos témákban, a roma lányok helyzetétől kezdve a hajléktalanszállókon élő nőkön át a New York-i paparazzók mindennapjaiig készített anyagokat. Később vezetésével a lap minden évben egy, a sablonoktól merészen eltérő címlappal jelentkezett.

Patakfalvi Dóra a pályáját szegedi egyetemistaként a Délmagyarország gyakornoki programjában kezdte, majd a Hamu és Gyémánt Kiadó több lapjának szerkesztője és három éven át az azonos nevű magazin főszerkesztője volt. A magyar Elle-nél olvasószerkesztőként, később főszerkesztő-helyettesként dolgozott, hat éven keresztül ő jegyezte szerzőként a kultúrarovat anyagait és a magazin nagyinterjúit. A lapnál a főszerkesztő távozása után mondott fel – derült ki a cikkből.

Sarkadi: Rég villanyozott fel ennyire az újságírás, mint ezekben a napokban

Sarkadi Zsolt pedig így vallott magáról bemutatkozójában: „2009-ben kezdtem el a közigazgatásban dolgozni, és fél év szófiai kitérőt leszámítva a kultúráért felelős államtitkárságon is maradtam 2013-ig, amikor a hungarikumtörvény végrehajtási rendeletének előkészítése annyira kiborított, hogy ráírtam Gazda Albertre a Tumblren, hogy nem lehetnék-e újságíró az Origónál, ő meg mondta, hogy de.

Ott először gazdasági, aztán polrovatos voltam, amíg Lázár János szét nem verte az újságot.

Azután a 444-nél dolgoztam nyolc évig, cikkeket írtam és videókat készítettem politikáról, gazdaságról, mezőgazdaságról, éghajlatváltozásról, pszichológiáról, irodalomról, történelemről, bűnügyekről és egy csomó minden másról, talán rövidebb lenne az a lista, ami az olyan témákat sorolja fel, amikkel soha nem kellett foglalkoznom.

Kaptam mindenféle díjat, és az utóbbi években szerkesztettem is, meg különféle tartalmi és operatív projekteket koordináltam, ilyenkor néha összevesztem pár kollégámmal (de idővel mindig kibékültem velük). Írtam egy novelláskötetet is, sokak szerint egész jó lett.

A Telexnél szeretnék írni, szerkeszteni és videózni is. Vannak nagyobb anyagokról szóló projektötleteim, remélem, meg fogom tudni találni a termékeny egyensúlyt ezek és a napi pörgés között, mert utóbbi szintén nagyon vonz, tavaly ugyanis inkább nagy projekteket vittem a 444-nél, és már kezdtem elszokni a napi, kétnapi cikkleadástól.

Várom a közös munkát mindenkivel, tök izgatott vagyok, rég villanyozott fel ennyire az újságírás, mint ezekben a napokban”

– idézte Sarkadit a Telex.

Nyitóképen Sarkadi Zsolt újságíró. Fotó: Képernyőfotó

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Pesti Srácok a 444-nél tolják a jövő héten.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés