Nem követtek el bűncselekményt a mentősök, akik nem hajtottak be a haldoklóhoz Csenyétére

2022. május 9. 18:52
Nem először vádolták meg a falubeliek mulasztással a mentősöket.

Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény 2020. január 25-én Csenyétén, amikor két mentős rendőri kíséret nélkül nem volt hajlandó behajtani a faluba, ahová egy 49 éves, haldokló férfihoz hívták őket – adta hírül hétfőn a Telex.

A portál kérdéseire az ügyészség elmondta,

foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás a két mentős ellen

az Encsi Rendőrkapitányságon, de az az Encsi Járási Ügyészség idén április 13-án bűncselekmény hiányában az eljárás megszüntetéséről döntött.

Mint ismert, az ügy komoly botrányt kavart, a csenyétei Kótai Győző ugyanis úgy halt meg, hogy egy mentőautó a házától néhány száz méternyire várakozott. A mentősök szerint azért nem hajtottak be a faluba, mert a haldokló hozzátartozói többször megfenyegették a mentők telefonügyeletesét, amiért szerintük nem ért ki időben a rohamkocsi – ismertette az eset részleteit a Telex.

A polgármester is beszélt a mentősökkel

A portál felidézte, hogy Kiss István, Csenyéte polgármestere 2020-ban úgy nyilatkozott,

„ha voltak is ilyen fenyegetőzések, azért elnézést kérnek”.

A polgármester 19 óra 21-kor maga is felhívta a mentőket, és három percet beszélt velük. Kiss a falu határában várakozó mentősökkel találkozott is, és bekísérte volna őket a faluba, a mentősök azonban azt mondták, „felsőbb utasításra” nem mehetnek tovább, meg kell várniuk a rendőröket. Kiss nem sokkal fél 8 után Kótaiék házához hajtott, és mivel ő tudta, hogy vár egy mentőautó a falu határában, az eszméletlen férfit autóval a mentőhöz szállította.

Nem először vádolták meg a falubeliek mulasztással a mentősöket

A mentőszolgálat akkor azt mondta, kollégáikat annyira megviselte a „veszélyeztetettség”, hogy a szolgálatukat sem tudták folytatni, a történteket pedig pszichológus segítségével dolgozhatják fel.

A Telex állítása szerint, Csenyéte az ország egyik legszegényebb települése, a faluról az a hír járja, hogy a helyiek néha be sem engedik a faluba azokat, akik nem odavalósiak. A cikkből pedig az is kiderült, hogy Nem Kótai Győző 2020-as halála volt az első eset, amikor a csenyéteiek mulasztással vádolták meg a mentősöket, 2017 szilveszterén egy 5 éves fiú halt meg, szülei szerint azért, mert nem indult el hozzá időben a mentő.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért kellett ehhez a vizsgálathoz 2 év?
Mit érezhettek az igazságtalanul megvádolt mentősök?
Mikor tanulunk Olaszliszkából?

Az a szomorú igazság, h. a föld lassan, de feltartóztathatatlanul azé, aki képes belakni.

Kevés a gyerek a magyar oldalon. Pénz és női karrier szempontoknak lett a gyermekvállalás, a vállalt gyermekek száma alárendelve. Amit Orbánék akarnak, h. NE járjon anyagilag rosszul, aki gyermeket nevel, ahhoz képest, aki bármilyen okból, de nem, egy mentő törekvés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés