Putyin a győzelem napján: a Nyugat támadott a földjeinkre, mi pedig árvákról gondoskodunk

2022. május 9. 9:22
Tudósításunk az orosz elnök ünnepi beszédéről.

9:25: A Győzelemért! Hurrá! Vége Putyin beszédének, kezdődik az orosz himnusz.

9:24: Putyin szerint országuk ellen „nemzetközi terroristák csoportját” vetették be.

9:23: Putyin bejelentette, hogy rendeletet hozott a háborúban elesett katonák gyermekeiről való gondoskodásról.

9:21: Putyin az Ukrajnában harcoló katonáknak üzen: a hazáért, annak jövőjéért harcolnak, és azért, hogy senki ne felejtse el a második világháború tanulságait.

9:19: Putyin szerint Oroszország nem világhatalmi kizárólagosságra törekszik, mint az Egyesült Államok, hanem minden kultúrát tisztel.

9:18: Putyin világossá tette: a „különleges katonai művelet” megindítása ebben a helyzetben az egyetlen helyes döntés volt.

9:17: A mi dolgunk megakadályozni, hogy a világháború megismétlődhessen – mondja Putyin, megemlékezve arról, hogy Oroszország tavaly hiába próbált biztonsági garanciákról megegyezni a Nyugatról. „Nekik teljesen más terveik voltak”, mondja az elnök: „le akarták rohanni történelmi földjeinket”.

9:14: Putyin elkezdte beszédét, és gratulált a jelenlévőknek a Győzelem napjához.

9:13: A narrátortól megtudjuk: 11 ezer katona vesz ma részt a díszszemlén. Sojgu felmegy a pulpitusra, hogy jelentést tegyen Vlagyimir Putyinnak: a katonák készek a díszszemlére.

9:09: Szergej Sojgu több körben gratulál az orosz hadsereg különböző erőihez tartozó katonáknak a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelmük 77. évfordulójához. Hurrá! – hangzik a válasz.

9:06: Szergej Sojgu védelmi miniszter kihajtott a Kremlből a Vörös tér közepére, hogy fogadja a katonák jelentését. Megtudhatta, hogy mindenki mindenre kész.

9:01: Óramű pontossággal megszólalt a Kreml toronyórája, elindult a Győzelem napi parádé, a narrátor ünnepélyes hangnemben emlékezik meg a fasizmus 77 évvel ezelőtti legyőzéséről, és hangsúlyozza: különleges megtiszteltetés ma Oroszország zászlaját viselni. Vlagyimir Putyin még a nézőtéren ül.

8:58: A tévé beszámol arról, hogy Franciaországban és Nagy-Britanniában is elégedetlen a nép az Ukrajnának fegyvert szállító vezetőivel.

8:51: Az Izvesztyija tévécsatorna már készül a Győzelem napi beszédre. A háborúról megtudhatjuk, hogy a Donbaszt továbbra is lövik az ukránok, Kramatorszk és Szlovjanszk körül neonácik garázdálkodnak, a felszabadított Mariupol örömmel fogadja végre ismét az örökmécsest, a helyi orosz vezetők pedig felszólítják az Ukrajnát feltétel nélkül támogató kollektív Nyugatot, hogy ne nézzen többé félre szövetségesének kegyetlenségei felett.

 

Nyitókép: EPA

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagyis nem történt semmiféle egetrengető bejelentés. Eddig.

"Nemzetközi terroristák csoportját vetették be ellenünk!"

A Komintern megfordult?

1. Természetesrn NEM Magyarország az EU legszegényebb országa.

2. Viszont Ukrajna (igen, az imádott Ukrajnátok, a Szabadság és Demokrácia csimborasszója, a Progresszió Szent Grálja, a világmegfejtés) TÉNYLEGESEN egész Európa LEGSZEGÉNYEBB országa volt a háború előtt is. Tudod, Moldova és Albánia által is lekörözve, Belarusz hátát nézegetve, fényévekre Szerbiától vagy Montenegrótól...

Igen, csak hogy a nagy kérdés, hogy érdemben tehettek volna-e mást.
Vagy lényegében KÉNYSZERÍTVE voltak a támadásra...

2006 óta. Akkor vetették fel Ukrajnának és Grúziának, hogy jobb lenne nekik a NATO-n belül, míg korábban Oroszországnak egyértelmű nemet mondtak a NATO tagságra.

Persze. Ez csak arra volt utalás, hogy sokan le-összeesküvéselméletezték azt, hogy az ukrán események amerikai érdekek mentén, amerikai jóváhagyással és amerikai katonai támogatással történtek, mindez nagyjából azóta, hogy kiderült, Putyin nem egy újabb amerikai-báb Jelcin.

Ja, meg amit Irak 2003-as lerohanásánál mondtak az amerikaiak...

A németek is megnyerték néhány pillanatra a II. VH-t az ardenneki
előretörés során.

Hazudtak a háború megindításának okáról, nem létező vegyifegyvereket emlegettek.
Mondjuk az amerikai hazugság még durvább, mert ők egy olyan országot támadtak meg, amelyik több ezer kilométerre volt tőlük, fizikai képtelenség lett volna, hogy megtámadja Amerikát.
Tehát a terroristák rejtegetése már elfogadható indok egy ország lerohanására?

Amerikai szenátusi jelentés bizonyítja, hogy Ukrajnában biológiai fegyvereket fejlesztettek. Tehát akkor ennek alapján jogosan mondaná Oroszország, hogy szabadon lerohanhatják Ukrajnát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés