A Kreml ellentmondott a fehérorosz elnöknek

2022. május 7. 6:59
Aljakszandr Lukasenka csütörtökön azt mondta, hogy az ukrajnai orosz katonai hadművelet „elhúzódott”. A Kreml szerint azonban minden a tervek szerint halad.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ismételten elmondta, hogy a „különleges hadművelet” a tervek szerint halad. A szóvivő ezt arra reagálva közölte, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva csütörtökön hangot adott véleményének, miszerint

a művelet „elhúzódott”, amire nem számított

– adta hírül a Portfolio. 

A portál tudósítása szerint, a szóvivő ígéretet tett arra, hogy „megfelelő időben” közzé fogják majd tenni a bucsai „provokáció” kitervelőire vonatkozó információkat. 

A Kijevhez közeli Bucsában április elején, nem sokkal az orosz erők kivonulása után nagyszámú erőszakos halált halt civil holttestét találták meg. Ukrajna és a nyugati országok zöme

tömeggyilkosság elkövetésével vádolta meg az orosz hadsereget,

amit Moszkva elutasít.

A szóvivő nem kívánta kommentálni Lukasenkának azt a kijelentését, hogy Oroszország, Fehéroroszország és Ukrajna „bizonyos körülmények között” harcolhat majd Lengyelországgal Ukrajna területi integritásáért. Hozzátette ugyanakkor, hogy „Lengyelországból fenyegetés érheti Ukrajna területi integritását”.

Az orosz elnöki szóvivő valótlannak nevezte az állítást is,

miszerint Oroszország gabonát lop Ukrajnából.

Peszkov nem kívánta kommentálni az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményét sem, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök bocsánatot kért Naftali Bennett izraeli kormányfőtől, amiért Szergej Lavrov  egy interjúban azt mondta, hogy Hitlerben is zsidó vér folyhatott, mint Volodimir Zelenszkij ukrán elnökben. 

Nyitókép: AFP

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vitatkozni soha nem szerettél, mert ahhoz agymunka és háromnál több agysejt kell(ene).

Természetesen emlékszem, mint ahogy az "érveidre" is.
Már akkor sem nagyon tűrtél meg más véleményt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés