Magyar történelmi filmben alakíthat főgonoszt Kevin Spacey

2022. május 5. 16:30
A tatárjárás korát feldolgozó filmben Christopher Lambert is szerepet kaphat.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) csütörtökön jelentette be, hogy 1,26 milliárd forintos gyártási támogatás szavazott meg az 1242 – A Nyugat kapujában című kalandfilmre, amely magyar-mongol-angol koprodukcióban készül, a rendezője pedig Soós Péter lesz – írja a 24.hu.

Soós Péter a portálnak elmondta: a filmet nemzetközi alkotógárda készíti, és megerősítette, hogy Kevin Spacey is játszhat a filmben, már van aláírt szerződése is. Mint a rendező elmondta, Spacey egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd a filmben.

Nagy valószínűséggel Christopher Lambert is szerepel majd, egy agg magyar kereszteslovag szerepében tűnik majd fel. Eric Roberts egy Ákos nevű kapitányt alakíthat, és Terence Stamp lesz majd a narrátor.

„A film a 13. századba repít vissza, amikor Batu kán, a világhódító Dzsingisz kán unokája, a sztyeppe kegyelmet nem ismerő ura seregével Esztergom falai alá ér. Európa meghódítása előtt el kell söpörnie útjából a magyar várat. A maroknyi védő Eusebius kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül. Segítségre nem számíthatnak. Talán a pápai legátus megérkezése és a mongol holdújév ünnep ad egy kis haladékot a magyaroknak” – áll az NFI közleményében.

 

Fotó: Warner Bros. / Legendary Enterta / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés