Orbán Viktort kérték fel a budapesti jobboldali seregszemle főszónokának

2022. május 5. 10:55
A CPAC Hungary felszólalóit jelentette be Szánthó Miklós, a szervező Alapjogokért Központ igazgatója. A jobboldali seregszemlét először rendezik meg Európában.

Ismeretes: május 19-20. között Budapesten tartják az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által kezdeményezett, CPAC elnevezésű jobboldali seregszemlét. A márciusra tervezett nemzetközi rendezvényt az orosz-ukrán háború miatt el kellett halasztani. Az Egyesült Államokból induló kezdeményezés politikustól újságírón át véleményvezérig fogja egybe a jobboldali közösséget, s immár globálissá vált: Japán, Dél-Korea, Brazília, Mexikó, Izrael mind részesei a CPAC-nek.

Európai ország azonban még sohasem rendezett efféle programot, ezt elsőként az Alapjogokért Központ jóvoltából Magyarország teheti meg, miután ACU partnerre talált benne, mondván, „hitelesen képviseli a kereszténységre és hazaszeretetre épülő világképet”.

Az előadókról eddig inkább csak találgatások láttak napvilágot. Szánthó Miklós, az AK igazgatója csütörtöki tájékoztatóján bejelentette:

főszónoknak Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel.

Itt lesz a budapesti eseményen többek között Rick Santorum korábbi republikánus szenátor és Václav Klaus volt cseh államfő, továbbá spanyol, holland és amerikai képviselők. Videón pedig mások mellett Nigel Farage, Santiago Abascal és Tucker Carlson jelentkezik be. Személyesen lesz Budapesten Ben Ferguson és Candace Owens.

Szánthó megerősítette: a mottó, illetve a központi tematika Isten, haza, család hármas egységére épül. Mint fogalmazott, a szomszédban dúló háború tragédiája ellenére, sőt, amiatt most kiemelt szükség van arra, hogy befolyásoljuk és alakítsuk, milyen értékek mentén működő világrend van ki-, illetve visszaalakulóban. Rámutatott,

a neomarxisták még ilyenkor is gőzerővel folytatják ideológiai és érzelmi hadjáratukat, például a jogállamisági eljárással.

Meg kell védeni a nyugati civilizáció zsidó-keresztyén alapjait, melyek heves támadás alatt vannak, meg kell védeni a nemzeti identitást és szuverenitást a globalista törekvésekkel szemben, továbbá a genderideológiával szemben gyermekeinket és családjainkat is óvni kell – sorolta Szánthó.

A CPAC másik hívó mondata: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.” A nyugati jobboldal és civilizáció egyetlen reménysége ma Magyarország, s fontos, hogy a világ jobboldali befolyásos véleményformálói együtt mozogjanak a jövő alakításában. A rendezvényen Szánthó szerint bemutatják a magyar modellt, mely sikeres, s szemben áll a liberális mainstreammel. Nem túlzás: az április 3-i választási siker felkeltette a világ közvéleményének érdeklődését, erre még balliberális részről is felfigyeltek, s bizony meglehetősen frusztráltak. A CPAC-kel pedig folytatódhat

a Magyarországon sikeres, példamutató konzervatív reneszánsz, amitől a nyugati balliberális elit roppantul fél.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Mandiner e heti számában megjelent írásában így fogalmazott:

„Az amerikai fellépők mellett a világ minden pontjáról Magyarországra érkeznek azok a politikusok, gondolkodók, véleményvezérek, akik a hagyományos értékekhez való visszatérésben látják a nyugati civilizáció megmentésének zálogát. Nem túlzás azt állítani, hogy néhány napra Budapest lesz a jobboldali világ fővárosa, a résztvevők pedig egyszer és mindenkorra bebizonyíthatják: nem csak a nyílt társadalom hálózata képes globális egységként cselekedni.”

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés