Oroszellenes szövegekkel és horogkeresztekkel rongáltak meg egy holland temetőt

2022. május 4. 22:56
Az ukrán zászlók mellett Ukrajnát és az Azov ezredet dicsőítő feliratok is láthatók a temető bejáratára és a sírkövekre mázolva.

Oroszellenes szövegekkel és horogkeresztekkel csúfítottak el egy második világháborús katonai temetőt a hollandiai Nijmegenben - írta szerdán a DutchNews hírportál. A megrongált temető honlapján is közzétett fotón ukrán zászlók mellett horogkeresztek, Oroszországot gyalázó, illetve Ukrajnát és az Azov ezredet dicsőítő feliratok láthatók a temető bejáratára és a sírkövekre mázolva.

A hírportál szerint a temető 1642 brit, kanadai, ausztrál és más, a világháborúban szövetséges hatalmakat szolgált katona nyughelye. Hubert Bruls, Nijmegen polgármestere felháborodását fejezte ki a rongálás miatt. „A vandalizmus visszataszító, ráadásul egy olyan napon történt, mint a mai” – nyilatkozott a sajtónak, utalva arra, hogy május 4. Hollandiában ünnepnap, amelyen a második világháborúban elhunyt áldozatokról emlékeznek meg.

A temetőt lezárták a nyilvánosság elől, amíg a rendőrség elvégzi a törvényszéki vizsgálatot, és a takarítási munkálatokat lefolytatják.

A sírkertet egyébként 1993-ban is megrongálták, horogkereszteket és rasszista szövegeket festettek a sírokra. A tetteseket elfogták és több hónap börtönbüntetésre ítélték.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés