Csöbörből vödörbe: brit férfiak bántalmazzák az általuk befogadott ukrán menekült nőket

2022. május 4. 12:19
A férfiak kifejezetten a befogadók és menekültek összekapcsolására létrehozott Facebook-csoportokon üzengetnek a nőknek.

A BBC News értesülései szerint a potenciálisan bántalmazó brit férfiak egy rendszert hoztak létre ukrán menekültek befogadására és kizsákmányolására, magyarán arra, hogy kapcsolatba lépjenek kiszolgáltatott nőkkel.

A férfiak, akiknek egy része erőszakos múltra tekint vissza, kifejezetten a befogadók és a menekültek összekapcsolására létrehozott Facebook-csoportokon üzengetnek a nőknek.

Sok menekült hajléktalanná is vált, miután „rosszra fordult” a kapcsolat a befogadókkal.

Az Egyesült Királyság kormányának egyik tisztviselője azonban azt mondta, hogy biztonsági hálók vannak érvényben. Ezek közé tartozott „a belügyminisztérium biztonsági és háttérellenőrzése minden befogadónál a vízum kiadása előtt”, valamint legalább egy látogatás a befogadó ingatlanában.

Egy jótékonysági szervezet vezetője veszélyesnek minősítette az Otthonok Ukrajnának programot, és azt mondta, „megdöbbentette a védőellenőrzések hiánya”.

Nyitókép: MTI/Nemes János

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is ezt akartam beírni, Rotherhamben is "potenciálisan bántalmazó brit férfiak egy rendszert hoztak létre ukrán menekültek befogadására és kizsákmányolására", a rendőrök meg mindent elnéztek nekik, mert pakisztániak voltak...

mert az onzetlen idosodo brit ferfiak az aldott jo szivukre hallgatva felajanlottak fiatal ukran holgyeknek hogy ingyen es bermentve lakhatnak es elhetnek naluk az o koltsegukre, az artatlan naiv ukran leanykak meg vegtelenul ledobbentek hogy szet kene tenni a labukat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés