Biden összekeverte az ukránokat a magyarokkal (videó)

2022. május 4. 17:43
Az amerikai elnök egy magyar harcos nyilatkozatáról beszélt, aki szerint a Javelinek nélkül nagyon nehéz lett volna megállítani az ellenséget.

Joe Biden egy Javein pácéltörő rakétákat gyártó alabamai üzemben járt, ahol beszédet is tartott. A mondandójába azonban több hiba is csúszott – írja a Liner.hu.

A szövegkörnyezetből kiderül, hogy Amerika első embere tisztában van azzal, hogy melyik két állam harcol egymással, de olykor hiba csúszott a gépezetbe, és sikerült bejelentenie: az Egyesült Államok Oroszországnak küldött Javelineket. 

„Mielőtt Oroszország megtámadta volna, gondoskodtunk arról, hogy Oroszország Javelinekkel és más fegyverekkel erősítse meg a védelmét, hogy Ukrajna készen álljon arra, ami történik” – fejtette ki.

Később sikerült Magyarországot is belekevernie a beszédbe: „Néhány nappal ezelőtt a Wall Street Journal idézett egy fiatal magyar harcost, aki azt mondta: »a Javelinek nélkül nagyon nehéz lett volna megállítani az előre nyomuló ellenséget«” – mesélte.

A Wall Street Journal a valóságban egy Oleksandr nevű közlegénytől idézett, aki az ukrán 128. különálló hegyi rohamosztag kárpátaljai dandárjában harcol, és semmilyen utalás sincs arra, hogy magyar származású lenne.

Biden beszéde ezen felül is tartalmazott kisebb-nagyobb tévedéseket, amelyeket a Fehér Ház által közzétett hivatalos szövegben áthúztak, majd zárójelben odaírták a helyes megfejtést.

Nyitókép: képernyőfotó, YouTube

 

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De ez tényleg fura.
Múltkor Pelosi magyarországozta Ukrajnát.

Én is ebben reménykedem.
És talán már előtte vissza kell venniük némileg...

Hát igen, a Javelin a vérünkben van.

A világ nagypapája egy elmeroggyant vén fos.

Gratula az agymosott és gecibuta választóinak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés