Magyar kitüntetett matematikus üzent a kelet-ukrajnai frontról

2022. május 3. 21:14
„Kvadratikus φ-SubGauss-féle véletlen értékek és folyamatok” – ez lett volna Traski Viktor előadásának témája az MTA 195. közgyűlésén tartott Külső Tagok Fórumán – írja a Világgazdaság.

Kelet-Ukrajnából, a frontról küldött videóban köszönte meg az MTA Arany János Fiatal Kutatói Díját a kitüntetett matematikus – számol be a Világgazdaság az akadémia közleményéről. Traski Viktor kárpátaljai magyar matematikus, az Ungvári Nemzeti Egyetem díjnyertes kutatója és oktatója az ukrán hadsereg katonájaként harcol. Ezért nem tudott jelen lenni az akadémiai ünnepségen, amelynek résztvevőit azonban videóüzenetben köszöntötte. Miközben távoli robbanások zaja hallatszik, a matematikus ismertette kutatásait, majd reményét fejezte ki, hogy majd személyesen is be tud majd számolni eredményeiről az Akadémián.

„Kvadratikus φ-SubGauss-féle véletlen értékek és folyamatok” – ez lett volna Traski Viktor előadásának témája az MTA 195. közgyűlésén tartott Külső Tagok Fórumán, 2022. május 3-án.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez elég tényszerűnk tűnik. Egyik oldalt sem dicséri túl:

https://www.amnesty.hu/ukrajna..

Mindenesetre jól látszik, hogy 8 éve le se szarja senki a régiót, pedig ugyanaz zajlott kicsiben, ami most nagyban: mindkét oldal a polgári lakosságot szívatta. Az persze egyértelmű, hogy a háborút az oroszok indították.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés