Hidvéghi: Brüsszel – és különösen az EP – egyre inkább egy önelégült, posztmodern boszorkányüldöző klubbá vált

2022. május 3. 17:39
A multikulturalizmust és a Soros György-féle nyílt társadalmat „új vallásként” propagáló baloldali, liberális erők politikai offenzívát indítottak Magyarország ellen – jelentette ki a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban.

A 7-es cikk szerinti eljárás közel négy éve folyik Magyarország ellen, teljesen eredménytelenül. Ennek egyértelmű oka van, a megfogalmazott vádak nem megalapozott jogi felvetések, hanem durva politikai támadások – mondta Hidvéghi Balázs Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésének vitájában, amelyen a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzete került terítékre. Magyarországot évek óta támadják amiatt, mert kiáll saját szuverenitása mellett és ragaszkodik a döntés jogához egy sor olyan kérdésben, amelyek nem tartoznak az Európai Unióra. A Fidesz EP-képviselője kijelentette, a multikulturalizmust és a Soros György-féle nyílt társadalmat „új vallásként” propagáló baloldali, liberális erőknek nem tetszett ez a politika, ezért politikai offenzívát indítottak Magyarország ellen.

„Nem akarjuk, hogy Önök diktálják nekünk az értékeinket és a meggyőződéseinket, köszönjük szépen, mi magunk is meg tudjuk határozni azokat”

– fogalmazott. Azóta Brüsszel – és különösen ez a Parlament – egyre inkább egy önelégült, posztmodern boszorkányüldöző klubbá vált, amely mindenki másra egy szűk és radikális ideológiát akar ráerőltetni – állította. „Ha pedig valaki ellenáll, ahogy mi tesszük, akkor szankciókkal és agresszív támadásokkal kezdik el zsarolni” – mondta.

(Fotó: wetransfer.com)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márainak igaza volt. Megérkezett Gyurcsány, Jakab, Hadházy, Széll Bernadett, Fekete Győr. Aztán a nép, akiről ti daloltátok, hogy övé a hatalom, ezt a hatalmat nem rájuk bízta.

Ez a leírás szintjén tökéletesen igaz, de találni kell/ene/ ellene új politikai-jogi ellenszereket.

Brüsszel és az EP felelősség vállalás nélkül teszi tönkre az Uniót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés