Hadházy: A Jobbik, az MSZP és az LMP kollaboráns pártok

2022. május 2. 20:10
A jelenleg pártfüggetlen honatya többször is felszólította a jelenlévőket, hogy segítsék építeni az ellenállást.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Hadházy Ákos független képviselő nem tett esküt hétfőn az Országgyűlés alakuló ülésén. Így az országgyűlési törvény értelmében nem vehet részt az üléseken, és javadalmazást sem kap.

Viszont, ahogy azt korábban megígérte, délután nyilvános fórumot tartott szimpatizánsainak a Kossuth téren, amelyről részletes beszámolót közölt a Telex.

„Ha az emberek mást látnak tőlünk, mint amit hallanak, attól hányni lehet” – fogalmazott a politikus azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki pártok ellenállásról beszélnek, de közben képviselőik leteszik esküjüket

Az esemény elején a volt fideszes, LMP-s politikus ugyan leszögezte, hogy nem a sajtóval, hanem a választókkal akar beszélni, de azért a beszélgetés előtt egy 25 perces monológban fejtette ki véleményét, nagyjából száz érdeklődőnek. Ebben arról próbálta meggyőzni a hallgatókat,

miért volt hiba az ellenzéki pártok részvétele az alakuló ülésen, miért kellene a Fidesszel való együttműködés helyett inkább ellenállást szervezni.

Hadházy ezt követően emlékeztetett, hogy véleménye szerint négy éve is nagyon hasonló helyzet volt. A kormánypártok szerinte már akkor is csaltak, a demokrácia sérült, a választások után pedig komoly tüntetések voltak. Sokan ennek ellenére nem az ellenálláson gondolkodtak. 2018-ban például az LMP frissen megválasztott képviselői nagyon örültek mandátumuknak, tette hozzá.

„Nem történt meg a valódi ellenállás”

A független parlamenti képviselő feltette a kérdést: „vajon hogyan beszélhet az ellenzék megújulásról, ha az előválasztáson hat pártból öt egy olyan jelöltet támogatott Zuglóban, akiről mindenki tudta, hogy egy gengszter?”

Majd az ellenzék stratégiáját egy repülőutazáshoz hasonlította. Szerinte, ha valaki egy viharba keveredett repülőn az ablak mellé ül, akkor nem lesz baja, mert ugyanazt látja a szemével, mint amit érez is. Viszont ha beül a belső ülésre és nem néz ki az ablakon, akkor nem látja, de érzi a vihart, ettől pedig rosszul lesz, vagy hányni fog. Ennek megfelelően gondolja, hogy az ellenzék viselkedésétől is hányni lehet. A probléma szerinte az, hogy

az ellenzék sajnos sokszor beszélt megújulásról, de nem így tett. Még többször beszéltek ellenállásról, de nem történt meg a valódi ellenállás.”

Azzal kapcsolatban, hogy a Momentum, a DK és a Párbeszéd politikusai Áder János leköszönő államfő beszéde előtt kivonultak az ülésteremből, míg a Jobbik, az MSZP és az LMP képviselői bennmaradtak, Hadházynak sarkos véleménye van. Szerinte „voltak olyan pártok, akik ezt a problémát majdnem megértették, ennyivel előrébb tartunk, volt olyan párt, amelyik kijött, volt de volt olyan is, aki némán végighallgatta Ádert.

Sajnos róluk nem tudok finomabban fogalmazni: ezek a pártok kollaboráns pártok.”

Hadházy többször megköszönte a téren tartózkodó néhány tucat embernek, hogy ha más nem, ők legalább kiállnak mellette, majd arra szólította fel őket, hogy segítsék őt az ellenállásban, sőt, maguk is építsék az ellenállást. Hogy ez alatt pontosan mit értett azt leszámítva, hogy nem ment be a parlament alakuló ülésére, nem részletezte az eseményen..

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jámbor azt mondja az atv-ben, hogy ha jól emlékszik, a költségvetési bizottságban fog ülni....ha jól emlékszik:-)))))
Egyébként Dúró Dóra Jámbort kenterbe veri tudásban, észben és vitában.

Képzeld el. Ungár és Komjáti volt a másik kettő.
A momentumot jól kibeszeltek:-)

Egy ilyen összeférhetetlen antiszociális alakot megválasztani! Na gratulálok minden zuglóinak, aki erre a trógerre szavazott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés