Karácsony 2024-ben is indulna a főpolgármesteri posztért

2022. április 30. 13:15
A távhő árában is megjelenhet a dráguló energia a főpolgármester szerint.

A kormánytól kér segítséget Karácsony Gergely főpolgármester azért, hogy a budapesti közlekedés is rezsicsökkentett energiával működhessen. A városvezető egy pénteki rádióinterjúban elárulta, hogy indulna az újraválasztásért 2024-ben. A politikus az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, hogy csak a BKV esetében 14 milliárd forintos többletkiadást okoz a fővárosnak a villamosenergia-árak növekedése, és ehhez jön még a dízel piaci ára is.

A főváros költségvetéséből 50-60 milliárd forint hiányzik éves szinten?

Karácsony Gergely a műsorban arról is beszélt, hogy ha minden így folytatódik, akkor a távhő árában is meg fog jelenni a dráguló energia. A főpolgármester ezért mielőbbi párbeszédet sürgetett az ügyben a kormány és a főváros között. Azt is kijelentette: egy háború árnyékában nem lehet tovább blokkolni az egyre több gazdasági problémával szembenéző magyar nemzetgazdaságot azzal, hogy a kormány és a főváros „nem tud értelmes párbeszédet folytatni”.

Karácsony Gergely elmondása szerint a főváros költségvetéséből 50-60 milliárd forint hiányzik éves szinten, a problémák ráadásul olyan mértékűek, amelyeket racionalizálással, illetve a szolgáltatási színvonal rontásával nem lehet kezelni. A főpolgármester elárulta, hogy indulna az újraválasztásért 2024-ben, mostani célja pedig az, hogy programjának minél több elemét végrehajtsa a ciklus második felében, és újra a budapestiek bizalmát kérje. Karácsony Gergely valamennyi ellenzéki párt támogatására számít, és abban is biztos, hogy az ellenzék az országgyűlési választásokhoz hasonlóan az önkormányzati választásokon is közös jelölteket állít majd.

Kiemelten támogatja a klímacél elérésében az Európai Bizottság Budapestet

Karácsony Gergely közösségi oldalán nemrég arról számolt be, hogy az Európai Bizottság száz európai várost választott ki az általa indított klímasemleges és okos városok programjába, amelybe három magyar település is bekerült: Miskolc, Pécs és Budapest. Az uniós projekt lényege, hogy kísérleti és innovációs központokká tegyék ezeket a városokat, amelyek jó példáit és gyakorlatait valamennyi európai város átveheti, hogy legkésőbb 2050-ig minden város klímasemleges legyen az unióban – ismertette a döntést a főpolgármester, aki hozzátette: az összesen 360 millió euróból megvalósuló program „nem felülről irányított, nem Brüsszelből fogják megmondani, hogy mit csináljunk Budapesten, hogy elérjük 2030-ig a klímasemlegességet”.

Kép forrása: Youtube

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Demszkíj-nél nem alkalmatlanabb, úgyhogy nyerni fog (még négyszer).

Karácsony győzelme kinek eredmény? Rögtön elkezdett miniszterelnök jelöltként viselkedni. Kampánycélokra eltapsolta a Városháza pénzét, abban bízva, hogy ha győznek, akkor majd az új kormány megtéríti neki. A győzelem elmaradt, és most könyörög az általa eddig folyamatosan mocskolt kormánynak, hogy engedélyezzék neki a hitelfelvételt. Miközben hallgat arról, hová tette a pénzt.

Ali baba és a 40 rabló!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés