Elindult a jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben

2022. április 27. 13:19
Hivatalos: az Európai Bizottság írásbeli értesítést küld Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról.

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdán.

Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja a Twitteren közzétett üzenetében azt írta: a brüsszeli testület értesítő levelet küld Magyarországnak szerdán, amelyben

hivatalosan is aktiválja az uniós költségvetés védelmét szolgáló feltételrendszert.    

„Olyan problémákat azonosítottunk, amelyek megsérthetik a jogállamiságot Magyarországon, és hatással lehetnek az Európai Unió költségvetésére” – fogalmazott az uniós biztos.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 257 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hat-kilenc hónap, amig realizálódhat. Sok idő...Addig a magyr kormány minden eshetőségre felkészül, miközben továbbra is nyitott a tárgyalásokra.

Na, ezek a fontos és lényeges dolgok.

Így a kontinens (minimum) gazdasági összeomlásának a küszöbén.

(Ja, és persze vegyük fel az EU-ba azt az Ukrajnát, ahol... és akkor itt oldalakon át lehetne sorolni emberek élve elégetesétöl és meglincselésétől kezdve...)

Jogilag lopásnak nyilvánítják azt, hogy az EU pénzekből olyan hazai cégeket bíznak meg, amelyek az így szerzett hasznot itthon tartják, és fejlesztésre fordítva feleslegessé teszik külföldi cégek bevonását. Azért a felhördülés, mert az elképzelés az volt, hogy az EU pénzeket nyugaton költjük el, és ez a visszaáramlás erősen lecsökkent.

Ezt tartja az alapvetően korrupt lobbizásra épített EU korrupciónak.

Annak pedig utána néztél már, hogy Mészáros az állam által kiírt közbeszerzések mekkora hányadát nyeri el? Mert a milliárdok száma önmagában még nem jelent semmit.

Nagy cégek vezetői a világban mindenhol jól élnek. A pályázati pénzek nyereséget hoznak, ami hazai cégek nyeresége, és ha ebből állami vagyont vesznek meg, az is hazai kézben marad. Az ország vagyonának ilyen "kiszervezése" nem juttatja külföldi kézbe a nemzeti vagyont, tehát csökken a külföldi befolyás, a külföldi tulajdon a hazai gazdaságban.

Az, hogy egy hazai cég külföldön is be tud fektetni, ugyanaz, mint amikor egy külföldi cég fektet be nálunk. Ez ha jól tudom az EU szokásos tőkemozgása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés