A lakosság közel harmada funkcionális analfabéta

2022. április 26. 17:01

Vásárhelyi Mária
Facebook
Hajszál híján érvényes lett ez az aljas, gyűlöletkeltő, népszavazásnak nevezett propaganda célú voksolás.

„Azért ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy a parlamenti választással egy időben tartott népszavazás értelmetlen, abszurd, manipulatív kérdéseire 3.7-3.8 millió állampolgár adott a kormány elvárásainak megfelelő választ, és hajszálhíján érvényes lett ez az aljas, gyűlöletkeltő népszavazásnak nevezett propagandacélú voksolás.

Egy olyan országban, amelyben a lakosság közel harmada funkcionális analfabéta, vagyis ismeri a betűket, szótagolva esetleg el is tudja olvasni a szöveget, amit elé tesznek, de a legegyszerűbb szövegeket sem tudja értelmezni és képtelen egy csekk vagy egy nyomtatvány kitöltésére. Ahol a lakosság 17 százaléka nem végezte el az általános iskolát, további 20 százalékának pedig csak elemi iskolai végzettsége van, ami az esetek döntő többségében egyet jelent a funkcionális analfabétizmussal. És ahol a fidesz kormánynak köszönhetően 18 évről 16 évre szállították le az iskolakötelezettség korhatárát, hogy a leszakadásra ítéltek közül minél többen, minél hamarabb essenek ki az oktatási rendszerből.

A kormány pontosan tudta, hogy a lakosság legalább egyharmada el sem tudja rendesen olvasni a bonyolult és a valósággal semmiféle kapcsolatban nem lévő kérdéseket és további 20-30 százalékuk ha el tudja is olvasni, egy szót sem ért a kérdésekből, amelyek teljesen tudatosan úgy voltak megfogalmazva, hogy még aki meg akarja érteni az is összezavarodjon. Kiváltképp mivel a homofób, a pedofíliát a homoszexualitással tudatosan összemosó kormánypropaganda elindulása előtt, az emberek soha nem találkoztak azokkal a problémákkal, amelyeket a népszavazás sugalmazott.

Nem tudják, hogy mi az a nemi átalakító műtét, a szexuális irányultság, a szexuális médiatartalom, viszont mind a mai napig a legkisebb településeken is minden lámpaoszlopon olvashatják, hogy »védjük meg gyermekeinket«. És hát tényleg, védjük meg a gyermekinket! Ki ne értene ezzel egyet? Mert ezt viszont majdnem mindenki el tudja olvasni. Ez a népszavazás ugyanolyan aljas manipuláció volt, mint az ellenzék háborúpártiságának sulykolása. És amint az szavazóköri beszámolókból is kiderült, a választók jelentős részét nem is érdekelte a kérdések tartalma, csak Orbán Viktor elvárásának megfelelően akart voksolni. És csaknem 4 millió magyar kötelességtudóan válaszolt is erre az elmebajra.

Az egész népszavazási kampány az emberek tudatlanságára, kiszolgáltatottságára, gyermekeik féltésére, nem létező veszélyektől való megóvására volt felépítve. Mérhetetlenül aljas és undorító játszma volt, amelybe a felnőtt lakosság majdnem felét belerángatták.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, amikor a funkcionális analfabéta rájuk szavazott, akkor milyen érett demokraták voltak. Most legalább tudjuk, mit gondolnak valójában a demokráciáról.

"A lakosság közel harmada funkcionális analfabéta"

Ez a balliberális oktatás gyümölcse. Úgy látszik a poszt alapján, hogy Vásárhelyi Mária is a közel harmadba tartozik.
Természetesen az is lehetséges, hogy csak simán hazudós.

Több. A kommunista iskoláitok rab hallgatósága mind funkcionális analfabétizmusból léphetett felsőbb osztályba.

Ez ugyan hülyeség, de mindegy. A kérdések teljesen értelmesek, épp a funkcionális analfabétákkal tudták elhitetni hogy nem azok. Lényegében önmagáért beszél, hogy az igen szavazatra még az ellenzék sem mert buzdítani.

"A lakosság közel harmada funkcionális analfabéta"
Emiatt lett 2/3-a a fidesznek.

Nem fogom Mariska bejegyzését megosztani csak azért, hogy válaszolhassak neki, de valaki szólhatna, hogy ezen a népszavazáson többen szavaztak nemmel, mint ahányan igennel szavaztak az EU-hoz vagy a NATO-hoz való csatlakozásra. Ez a két népszavazás is csak azért lett érvényes, mert 25%-ban határozták meg a küszöböt. Ami ilyen horderejű kérdések esetén nevetséges.

Továbbra is tartom gyerekek, hogy néhány idiótát hanyagolni kéne. Legelőször is a betegeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés