Padlót fogva

2022. április 25. 10:38

Schmidt Mária
Magyar Nemzet
2022. április 3-án az egyesült ellenzék megsemmisült.

„A történetet nem győzi le fegyver. (Trónok harca)

2022. április 3-án az egyesült ellenzék megsemmisült.

Orbán Viktor győzelmi beszédében elmondta, a Fidesz kétharmadot kapott 2010-ben a régi, kétfordulós választási rendszerben, később úgy is, hogy az ellenzéki pártok külön indultak ellene, aztán úgy is, hogy koordináltak, és most úgy is, hogy mindenki összefogott, és a legtöbb választókerületben egy-egyes szembenállásra egyszerűsítették le a választást.

A Fidesz–KDNP elsöprő győzelme elsősorban a Fidesz érdeme. Profi, jól felépített és kivitelezett, üzeneteit pontosan és időben célba juttató kampányáról csak a legnagyobb elismeréssel szólhatunk. Mindenki fáradhatatlanul dolgozott. Lelkesen és hittel hajtotta végre a rá kiszabott feladatokat. Fegyelmezett volt, és biztonsággal mozgott a terepen. Nem volt kibeszélés, hátbatámadás, árulás.

A Fidesznek van vezetője, aki a csapat részeként, alázattal elvégezte a rá szabott kampányfeladatokat, vezette és irányította a választási küzdelmet. Felfelé húzta a mögötte felsorakozott csapatot, lelkesítette és magabiztossággal töltötte el őket. A Fideszt vezető Orbán Viktor megkérdőjelezhetetlen, kimagasló képességű, tekintélyes és tapasztalt politikus, akinek magabiztos tudása és politikai profizmusa önmagában is hatalmas előnyt jelentett a táborának.

A Fidesznek van magidentitása: nemzet és antikommunizmus. Van egy olyan története, a szuverenitás védelme, amit a választók értenek, amivel azonosulni tudnak és akarnak. Ezekkel függnek össze, ezeket támasztják alá üzenetei és ígéretei, valamint a mindezek fedezékét jelentő munka, amit az elmúlt tizenkét–tizenhat évben elvégzett. Világosan érzékelhető a prosperitás, amit a választópolgárok egyéni gyarapodásukban is éreznek. A Fidesz legfőbb ígérete a béke és biztonság megőrzése volt, ami egybecsengett a választói várakozásokkal. A határainkon dúló háború okozta riadalom és az ezzel kapcsolatban ránk nehezedő nyomás minden választópolgárra rátelepedett. Felértékelődött a stabilitás, amit az Orbán Viktor vezette Fidesz testesít meg.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magam részéről szeretnék köszönetet nyilvánítani Gyurcsány Ferencnek és Jakab Péternek, talán még Karácsony Gergelynek is, az alábbiak miatt:Szlovénia: Robert Golob (Sempeter pri Gorici, 1967. január 23.)szlovén villamosmérnök, üzletember, politikus, a Szabadság Mozgalom párt vezetője. 1994-ben doktorált a Ljubljanai Egyetemen, villamosmérnök szakon. Tanulmányait ezután a Fulbright-program ösztöndíjasaként folytatta Atlantában, a Georgiai Technológiai Intézetben.Szlovákia: Eduárd Héger. Gazdasági végzettséget szerzett. Főiskolás korában menedzserasszisztensként dolgozott, ezt követően több kisebb cégnél volt menedzser. 2007 és 2016 között egy szeszes italokat gyártó szlovák cég képviselője volt az Amerikai Egyesült Államokban, ahová prémium vodkát exportált.Bulgária, Kiril Petkov 1980. április 17-én született Plovdivban . A vancouveri British Columbia Egyetemen szerzett Bachelor of Commerce fokozatot pénzügyből, valamint Master of Business Administration fokozatot a Harvard Egyetemen , ahol osztálya legjobb 10%-ába sorolták.Horvátország: Kolinda Grabar-Kitarovic Fiumében született, de gyerekkorát az Egyesült Államokban töltötte. Los Alamosban volt középiskolás,a főiskolát Zágrábban végezte 1992-ben angol és spanyol nyelv és irodalom szakon.Márky-Zay Péter 2004-ben feleségével és akkor még öt gyermekével Kanadába költözött. Néhány hónapig házról házra járó értékesítő volt egy telefonszolgáltatónál,majd marketingesként a CARQUEST Products, Inc. autóalkatrész-kereskedő cég kanadai részlegénél kapott állást.Mintegy két és fél év után az Egyesült Államok Indiana tagállamába költözött, ahol továbbra is a CARQUEST cégnél dolgozott.2008-tól 2009-ig az amerikai Eastern Indiana Regional Workforce Board regionális gazdaságfejlesztési és a munkaügyi szervezet felügyelőbizottsági tagja volt.Ezek a majdnem a semmiből, de az USA-ból felbukkant politikusok az egy Márky-Zay kivételével miniszterelnöki pozícióhoz jutottak Kelet-Európában. Valamennyiükben közös, hogy az USA-ból jöttek, értelemszerűen ott képezték ki őket.A Cseh Katka, Berg vonal is egyértelmű a Momentumban.Magyarországon Gyurcsány és Jakab volt annyira erős, hogy sem a Momentum, sem Márky-Zay nem tudott egyeduralkodóvá lenni a térfelén. Így valójában tényleg hálásnak kell lennünk, hogy nem valami USA-ban képzett ügynök a miniszterelnökünk. Ugyanúgy Kunhalmi Ágnesnek is köszönet, aki elkotyogta, hogy tényleg volt USA kísérlet a magyarországi választások befolyásolására.

Jellemző, hogy az ellenzék választási bukásáról is egy jobboldali adja a legátfogóbb és legpontosabb elemzést.

Majdnem mindenben egyetértek Schmidt Máriával, csak az a nyugtalanító, hogy úgy tűnik, az 'elitista, neoliberális' politikai nézetrendszer jelenleg tarol az EU országaiban, tehát nem alaptalan, hogy nálunk is ezzel próbálkoznak újra és újra. Franciaországban az Orbánhoz innen nézve legközelebb álló politikusok pár százalékos támogatáshoz jutnak, Szlovéniában egy pár hónapja alakult párt lemossa a konzervatív kormányzó erőt. Alighanem mégiscsak Orbán személye és az elmúlt 12 év gazdasági eredményei a legfontosabb tényezők, nem a nézetrendszerek. Illetve az, hogy az ellenzék immár 12 éve nem talál magának egy valamirevaló karizmatikus politikust.

Fáj, ugye? Nagyon:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés