Amerika most nehéztüzérségi fegyvereket, lőszereket és drónokat küld Ukrajnába

2022. április 21. 18:50
800 millió dollár értékű a – hivatalosan – segélycsomag.

„Az új, 800 millió dollár értékű segélycsomag nehéztüzérségi fegyvereket, tucatnyi tarackot, 144 ezer lőszert és harcászati drónokat tartalmaz majd” – mondta Biden a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az elnök hozzátette, hogy 

jelenleg kritikus időszak előtt állunk, az orosz erők előkészítik a terepet a háború következő szakaszához”.

Az Egyesült Államok a múlt héten is 800 millió dolláros támogatást jelentett be, a korábbi támogatásokkal pedig a háború kezdete óra összesen 3,4 milliárd dollár értékben nyújtott hadisegélyt Ukrajnának.

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg jó és hasznos ötlet: jó nagy bevétel az amerikai fegyvergyáraknak, oroszok megtámadva , Ukrajna és az EU elviszi a balhét, a halottak eddig sem érdekelték az usa-t, pedig jó sok háborút kezdeményezett. Az is igaz, hogy senki nem szankciózta meg őket, ezért röhög a markába a világ csendőre. Nem sokáig, alkony elé néznek.

Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az USA Oroszországgal szemben
hadviselő fél.

Leváltják addigra. De ettől nem lesz jobb a világnak. Az agresszor marad.

Persze, hogy küldesz, te idióta! Azt akarod, hogy elhúzódjon a háború, ami egyedül Amerika haszna.

Kaptak az ukránok egy amerikai bábkormányt, hiszen a 2014-es puccs óta csak ilyenek voltak. Victoria Nuland már elmondta a lényeget, az 5 milliárd dolláros befektetést. Putyinnak 2014-ben jobb ajánlata volt, de az USA elintézte, hogy azt ne fogadják el, sőt az USA érdekei szerint provokálják az oroszokat. Most kaptak az ukránok egy lerombolt országot, a bamba, USA pincsi Európa és Oroszország szintén károkat szenved, és milyen érdekes, két európai földön vívott háború után megint az USA jár jól, szokás szerint már farkával verve a csalánt, fellendítve saját fegyverüzletét.

Persze az elvakult nyugat iránti szervilizmus gátolja a szélesebb kitekintést, a szélesebb értelmezést, annak a felfogását, hogy most Ukrajna lett egy világpolitikai összecsapás színtere.

Hályog van a szemed előtt. Macseknek igaza van, meg nekem is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés