Zelenszkij szerint az oroszok megpróbálják „deportálni” Mariupol lakosságát

2022. április 20. 10:14
„Az orosz hadsereg örökre beírja magát a történelembe mint a világ talán legbarbárabb hadserege” – fogalmazott az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kedd esti beszédében elmondta, jelentősen megnőtt az orosz csapatok tűzereje Harkiv irányában, ahogy a Donbaszban és Dnyipro környékén is.

„Mariupolban a helyzet változatlanul a lehető legsúlyosabb. Az orosz hadsereg akadályozza a humanitárius folyosók megszervezésére és embereink megmentésére irányuló erőfeszítéseket.

A megszállók megpróbálják végrehajtani a helyi lakosok deportálását.

Több tízezer mariupoli lakos sorsa ismeretlen, akiket korábban orosz ellenőrzés alatt álló területre telepítettek át. Sajnos nem kapunk választ Oroszország részéről a csereajánlatra, ami megmenthetné Mariupol civil lakosságát és védőit” – mondta Zelenszkij.

Az ukrán elnök elmondta, hogy „ebben a háborúban az orosz hadsereg örökre beírja magát a történelembe, mint a világ talán legbarbárabb és legembertelenebb hadserege.

A civilek tudatos gyilkolása, a lakónegyedek és a polgári infrastruktúra lerombolása,

mindenféle fegyverek használata, beleértve a nemzetközi egyezmények által tiltott fegyvereket is, az orosz hadsereg kézjegye”.

 Az ukrán elnök szerint az oroszoknak az 55 napja tartó háborúban senkit sem sikerült maguk mellé állítaniuk, kivéve néhány kitaszítottat.

„A helyzet teljesen világos: minden régiójában támogatják az ukrán nemzeti egységet, támogatják államiságunkat. Hálás vagyok az ideiglenesen megszállt városok, ideiglenesen megszállt települések – Herszon, Kahovka, Melitopol és minden más településünk – minden lakójának ezért a világos álláspontért.

Nincs együttműködés a megszállókkal és kollaboránsokkal.

Minél elvhűbbek vagyunk, annál hamarabb tér vissza a normális élet” – mondta el Zelenszkij.

Nyitókép: MTI

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, ez biztosan így van. A magyarokat már sikerült meggyőznie a Zelenszkijnek.
Az oroszokból nem sok jót nézek ki, de ebből az ukrajnai társaságból se.
Nekünk mindkettő kárt szokott okozni.

Ilyen a kontrol nélküli cinizmus.

Olyan nagyon nem lennék meglepve, ha a "deportálás" az valójában humanitárius segítségnyújtás lenne az Azov terrorja alól felszabaduló, éhező lakosságnak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés