Ilyen egy reggel a Marson (videó)

2022. április 19. 10:18

Lenyűgöző felvételeket készített a marsi napfelkeltéről a NASA.

2022. április 19. 10:18
null

A NASA InSight marsi szondája több fotót is készített a vörös bolygó napfelkeltéjéről. A felvételeket a tudósok egy videóba fűzték össze és a Twitteren tették közzé – írta keddi cikkében a hvg.hu.

Az InSight – ellentétben a marsjárókkal – nem képes a helyváltoztatásra.

Az eszközt a Mars szerkezetének tanulmányozására készítették, 2018-as landolása óta pedig már többször is sikerült rengést észlelnie a planétán.

Mint az a cikkből kiderült, a most elkapott napfelkelte nem az első, amit az InSight lencsevégre kapott. Korábban a tudósok egy speciális algoritmus segítségével meg is zenésítettek egyet.

A nemrégiben közzétett rövid timelapse videót alább tekintheti meg:

 Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attologic
2022. október 14. 15:22
Faszkalap! ott nem oxygén van hanem szén-dioxid, lefordítva az oxigén elfogyott, lett helyette co2. élet helyett halál! vegyél egy ásót hernyó! áss egy gödröt, és ha már ekkora észlény vagy hogy elköltötted a kosztpént faszságra, oldd meg hogy be is temeted magadat. Ott pont az van mint a Marson. nincs oxygén, hanem van ami való neked
Attologic
2022. október 14. 15:12
hát ez kurvára megérte! A barom állat fajtája, amelyik ennek tapsol. Bazd meg! milliók halnak éhen, de pár gerinctelen hernyó dönt arról hogy dollárszázmilliárdokért élőben nézhessük a marsipicsanapkeltét! Bazd meg...bazd meg ....bazd meg! Hogy ragadtál volna a szülőcsatornában!...most szegényebbek lennénk veled és a napkeltével, de bazdmeg...tudnánk enni adni kisgyerekeknek, akiknek már anyatej sem jut az anyai sovány mellből. Bazd meg, takarodj a gyehennára!!! húúú de felbassza az ilyen az agyamat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
APESZ72
2022. augusztus 29. 18:46
Remélem Biden és Soros - fiaikkal közös - üdülésükön készítették a képeket.
Bursty
2022. augusztus 12. 11:32
Hát ez egy nagy fos lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik