Orosz kőolajszállító hajót foglaltak le Görögországban

2022. április 19. 19:36

Mindezt az ukrajnai háború miatti európai uniós szankciók keretében tették.

2022. április 19. 19:36
null

A Marmara török kikötőbe tartó Pegas nevű hajó jelenleg az Évia szigetének déli részén fekvő Kárisztoszban horgonyoz a hajók mozgásáról és kikötői tartózkodásáról valós idejű információkat szolgáltató Marin Traffic portál szerint.

„A kőolajszállítót április 15-én foglalták le, tizenkilenc orosszal a fedélzetén, az európai uniós szankcióknak megfelelően” – tájékoztatta  az AFP francia hírügynökséget a görög parti őrség egyik szóvivője. A szóvivő elmondta, hogy

az intézkedés nem vonatkozott a tankhajó szállítmányára, amelyet másik tankerbe szivattyúztak át.

További részleteket nem közölt. Görög médiaértesülések szerint az orosz tankeren motorhiba történt, és egy vontatóhajó a nyugat-görögországi Peloponnészoszi-félszigethez kísérte, amikor a rossz időjárás miatt kénytelen volt horgonyt vetni Kárisztoszban.

(MTI)

A nyitókép illusztráció (Pixabay)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoFace
2022. szeptember 20. 08:21
Ezt már úgy is lehet értelmezni, hogy a NATO egyik tagja megtámadta Oroszországot! Emberek ébresztő! Ez már nagyon veszélyes játék a tűzzel!
florin
2022. augusztus 11. 15:03
Energia-Einstand!
mokány
2022. július 30. 08:17
Az ngo kalózoknak meg kinyalják .
mokány
2022. július 30. 07:55
Usa gyarmat .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik