Már a fiatal amerikaiak is Biden ellen fordultak

2022. április 17. 8:24
Egy olyan csoportban is csökkent Joe Biden népszerűsége, ahol senki nem gondolta volna.

Úgy tűnik, hogy már a fiatal amerikaiak is Biden ellen fordultak, legalább is ez derül ki a Gallup által a héten publikált felmérésből, írja az Index. Hozzátették: Joe Biden elnökségének első napjaiban (2021 januárjától 2021 júniusáig) a Z generáció – az 1997 és 2004 között születettek – 10 felnőtt tagja közül átlagosan 6 elégedett volt az elnök teljesítményével. A 2021 szeptemberétől 2022 márciusáig tartó időszakban ez a szám átlagosan mindössze 39 százalékra esett vissza, írta meg a CNN. 

Az 1981 és 1996 között született millenárisok körében az összeomlás hasonlóan szembetűnő.

Biden támogatottsága ebben a csoportban a Gallup összesített adatai szerint 2021 első felében 60 százalékos volt, míg a közelmúltban 41 százalék.

Érdekes módon a bizalomvesztés az idősebb korosztályok körében nem volt ilyen meredek. Ugyanebben az időszakban Biden népszerűsége a baby boomerek – az 1946 és 1964 között születettek – körében csak 7 ponttal csökkent. A tradicionalisták, az 1946 előtt születettek körében a népszerűsége nem változott.A fiatalok sokkal pozitívabban álltak Bidenhez mint az idősebbek  Az eltérés egy része annak tudható be, hogy a fiatalabb amerikaiak sokkal pozitívabban álltak Bidenhez elnöksége kezdetén, mint az idősebbek.

Ugyanakkor más felmérésekből is egyértelműen kiderül, hogy a fiatalabb amerikaiak körében jelentősen csökkent a Biden iránti lelkesedés. A Quinnipiac e héten közzétett felmérése szerint a 18 és 34 év közöttieknek mindössze 21 százaléka mondta azt, hogy helyesli, ahogyan az elnök a munkáját végzi, míg 58 százalékuk helytelenítette. Ehhez képest a 35-49 éves amerikaiak 36 százaléka, az 50-64 évesek 35 százaléka helyeselte Biden munkáját. A 65 éves és idősebb amerikaiak 48 százaléka nyilatkozott így. Mi magyarázza Biden meredek visszaesését a fiatal amerikaiak körében? Nehéz egyetlen okot meghatározni, de kétségtelen, hogy

a fiatalok jelentős eltérést tapasztaltak előzetes várakozásaik és Joe Biden tényleges kormányzása között,

írják.

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én kedvelem ezt az embert. Mindig olyan barátságos velem, amikor kezet fogunk.

Érthető. Mindenkivel kezet akar fogni, csak a fiatalokkal nem.

Pont ezt szeretem benne. Akkor is kezet akar fogni velem, ha nem
vagyok ott. Mi ez, ha nem egy őszinte és mély barátság bizonyítéka?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés