Tordai Bence: Kezdjük meg a direkt fegyverszállítást Ukrajnának!

2022. április 17. 7:59
A politikus leállítaná a paksi beruházást, és „orosz kémeket” zavarna ki.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Facebookon számolt be a katinyi mártírok emlékműve előtti tiszteletadásról, ahol elmondta: „tisztelegtünk a több mint 22 ezer lengyel hadifogoly tiszt és értelmiségi emléke előtt, akiket egy embertelen szovjet–orosz diktátor parancsára mészároltak le Katinyban és másutt, a mai Oroszország és Ukrajna területén. És megemlékeztünk azokról a tízezrekről is, akiket ma mészárolnak le Ukrajnában a háborús bűnös orosz diktátor, Orbán szövetségese, Vlagyimir Putyin parancsára.”

Tordai Bence ezt posztolta: „a béke, a biztonság és az igazság érdekében

itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat, és végrehajtsa a szankciókat:

az orosz kémbank, a benne és azon kívül működő orosz kémek kizavarását, és a putyini Paks 2 projekt leállítását, valamint hogy végre elkezdje a 12 éve elszabotált munkát: a magyar energiafüggetlenség erősítését.”

Az ukrán nacionalisták is irtották a lengyeleket
A lengyeleket egyébként nem csupán a szovjetek irtották Katyinban, hanem az ukránok is Volhíniában: történelmi tény, hogy ukrán nacionalisták, az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) fegyveresei 1943 és 1945 között mintegy 100 ezer lengyelt mészároltak le Volhíniában, a mai nyugat-ukrajnai Volinyi területen. A náciellenes és szovjetellenes lengyel Honi Hadsereg (AK) partizánjai megtorló akcióiban pedig hozzávetőleg 20 ezer ukrán vesztette életét. Az UPA emberei több száz lengyel családot öltek meg volhíniai és kelet-galíciai falvakban 1943 és 1945 között. Sokakat bezártak a falu templomába, majd rájuk gyújtották az épületet. A szerencsétlenek elevenen megégtek. A gyilkosságok 1943 júliusában érték el csúcspontjukat. Legalább 100 ezer áldozatuk volt, de egyes becslések szerint a dupláját is elérhette ez a szám. Az áldozatok zömmel nők, gyermekek és öregek voltak. A tömeggyilkosságok egészen addig folytatódtak, amíg a Vörös Hadsereg 1944-ben el nem foglalta a területet.

Kép forrása: Tordai Bence hivatalos Facebook-oldala

Összesen 371 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bencus, lebuktál! MOST!

Kezdheted Bence, neked mint Képviselőnek van fegyverviselési engedélyed, Te megteheted.
Szépen bevásárolsz a fegyverboltban és személyesen elviszed Mariupolba.
Mutass példát!
Követni fog majd az összes ellenzéki képviselő!
Harcolhattok is!
Mentelmi jogod van, diplomata útlevéllel szabadon utazhatsz!
Várom a harctéri videóid!
Lendület!

Unalmas már ez az állandó ellenzéki ripacskodás. Médiakurválkodás ez, semmi más.

Az érdekeink előbbre valók, mint a nyugat feltétlen másolása, a feltétel nélküli seggnyalás. Te sem állítasz alternatívát, mivel lehetne pótolni a kieső energiát, csak mantrázod a kötelezőt. Mit tett Európa, mit tettek a te kedvenceid 30 év alatt, hogy a most hirtelen nyűgösnek érzett kényszerhelyzet megszűnjön? Semmit, és most sem európai, hanem amerikai érdekről, diktátumról van szó. Nem Európa kötött bele az oroszokba, hanem Amerika, akik mindenáron szét akarják választani Európát és Oroszországot. Ami természetesebb együttműködés lehetne, mint egy másik földrésszel való együttműködés.

Hát nincs ennek a Bencének pár fakardja, netalántán lézerből is, küldje el bátran, ne tétovázzon!
Tökfilkó.

Mint tudod és eddig bebizonyosodott kardinális kérdésekben: az utolsókból lesznek az elsők:-)
Nyeu-i politikusoknak lassabb a felfogása, mint nekünk. De lassan azt csinálják, amit mi elkezdtünk.

teged vinnelek oda hulyegyerek

amugy miota volt Sztalin orosz ?

Ez már jobb megközelítés, mint amit előzőleg írtál, ezzel egyetértek. De elvekből csak a megélhetési igehirdetők tudnak megélni, és ők is csak akkor, ha az általuk kritizált kormányzat biztosítja a számukra az igehirdetéshez is nélkülözhetetlen érdekek, a megélhetés, az energiabiztonság körülményeit.

Nem vagyunk egyedül azzal, hogy az orosz energiahordozók nélkülözhetetlenek. Ez a helyzet a hollandoknál, a németeknél, osztrákoknál, szlovákoknál. Még Ukrajna is rajtunk keresztül kapja az orosz gázt, és az osztrák kancellár sem azért ment el Moszkvába, hogy személyesen mondja fel a gázvásárlást. Ha lemondanánk az orosz gázról, olajról, azzal Ukrajnának nem segítenénk, mi viszont lehetetlen helyzetbe kerülnénk. De például hány tankhajó tudná olyan mértékben és olyan ütemezésben szállítani a gázt, amilyen mértékben az oroszoktól vezetéken érkezik? Erre még senki nem adott választ, gyaníthatóan azért, mert nincs akkora hajóflotta, amelyik ezt meg tudná oldani.

Aki hazájának tekinti Magyarországot az nem mond ilyeneket, aki csak lakhelyének , az más......az egy négyzetméterre eső ügynökök számát tekintve azt hiszem, hogy Európában senki sem előz meg bennünket. Azért az tetszik, hogy az ellenzék egy napot sem pihen, a totális vereség másnapján elkezdett dolgozni a 26-os totális vereségük előkészítésén.......garantálásán.

Tordainak a katasztrofális vereség sem volt elég... S ez a pasi lesz a Párbeszéd új elnöke!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés