Orosz diplomáciai levél: terrortámadások érhetik a cseh fegyverszállítmányokat

2022. április 16. 17:06
Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak.

Oroszország diplomáciai levélben jelezte Csehországnak, hogy az ő engedélyük nélkül nem lehetne szovjet eredetű fegyvereket adniuk más országoknak – írta szombaton az Expatz.cz értesüléseire hivatkozva az azonnali.hu.

A levélről Jan Lipavský külügyminiszter tájékoztatta a nyilvánosságot, majd azonnal noszensznek is nevezte az egészet, ami csak arra jó, hogy hamis információkkal is megpróbálják megakadályozni a csehek által nyújtott támogatást Ukrajna felé. 

A politikus elmondta továbbá, hogy azt is előrejelzésnek tekinti, hogy márciusban a csehországi orosz nagykövet jelezte feléjük: 

terrortámadásokra számítanak a nyugati fegyverszállítmányok körül

– hívták fel a figyelmet a cikkben.

Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak

„Ezt egyértelmű fenyegetésként értelmezzük, arra Oroszország maga is szabotázst készített és készít elő. Az orosz fél ezen felül bejelentette, hogy képtelen lesz megakadályozni ezt a szabotázst, amit mi úgy értünk, mint egy újabb Oroszország által küldött fenyegetéssorozatot” 

– mondta, hozzátéve, hogy a tudomása szerint Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak.

Bár Csehország biztonsági okokból nem részletezte az Ukrajnának nyújtott támogatása részleteit, nagyjából 1,1 milliárd korona (nagyjából 16 milliárd forint) értékben adtak harckocsikat és egyéb fegyvereket az orosz agresszió megállítására – derült ki az azonnali.hu írásából.

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Összesen 286 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a fészkes fene a CSEH érdek UKRAJNÁBAN?

A csecsenek lerendezik.

Az oroszok nem akcióztak az USA határainál.
A helyzet az, hogy Ukrajna az USA felvonulási területe az oroszok ellen.
A pentagon irányítja a védekezést egy francia újságíró szerint.

Mi lesz ott, ha vége a háborúnak? Mert vége lesz. Nem fogják tudni összeszedni a civil kézben lévő rengeteg fegyvert. Hosszú ideig időzített bomba lesz Ukrajna.

60 évvel ezelőtt akcióztak Kubában, de harc nélkül elhúztak.

Tulajdonképpen elismerésre méltó, ahogyan képviseled az ukrán érdekeket......

Prágát azért ne bombázzátok le, humánusabb módon foglaljátok el, orosz testvérek.........elérkezett az idő, az újabb bevonulásra, itt az amerikai tavasz.......

"Tán az ukrán hadsereg bevonult orosz területekre"

Az ukrán hadsreg a 2015-óta 14 ezer embert, civileket, köztük gyerekeket ölt meg azzal, hogy lövette a donyeckban és luhanszkban élőket. Az ukránok megelőzhették volna a háborút, ha betartották volna a Minszki egyezményt. De nem, ők inkább erővel akarták bevenni a donyeckiakat, nem pedig az egyezmény szerint autonómiát adva. Logikus, egy oroszajkú autonóm területen a nyugat nem sokat tudott volna privatizálni hogy vagyonhoz jussson. Ezért talán Merkel és Macron nem is forszírozta hogy ukrajna teljesítse a Minszki egyezményt.

Ha Csongrád Megye (mondjuk román támogatással) fegyveresen föllázadna Magyarország ellen, és a dologból polgárháború lenne, és mindkét oldalon halottak, azt a Csongrád megyeiek irtásának neveznéd?

Másrészt Oroszország sérelmeiből hogyan vezetnéd le 300 bucsai civil meggyilkolását?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés