Német miniszter: A fegyverszállítmányok miatt könnyen orosz célponttá válhat a Nyugat

2022. április 15. 12:59
Robert Habeck vonakodik attól, hogy Németország tankokat küldjön Ukrajnának.

Robert Habeck, Németország alkancellárja a Politicónak beszélt arról, hogy az ukrán hadsereget minden eszközzel segíteni kell, ám a „nehéz fegyverzet” kapcsán már óvatosabban fogalmazott. Ez ugyanis tankokat jelent, amelynek szállítását a NATO-tagállamok eddig kategorikusan elutasították. Elmondta: a NATO országai attól tartanak, hogy ha nyugati gyártmányú tankokkal segítik az ukránokat, akkor könnyedén Oroszország célpontjaivá válhatnak. 

Habeck ezzel ugyanarra az álláspontra helyezkedett, amit Olaf Scholz is képvisel, a német kancellár szerint Németországnak előbb meg kell egyeznie szövetségeseivel, mielőtt szóba kerülne a nehéz fegyverzet szállítása. A Politico hangsúlyozza: a fegyverszállítások kapcsán erős törésvonalak mutatkoznak a német kormányon belül.

Nyitókép: Markus Scholz / DPA / AFP

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szülők, nagyszülők közül még vannak néhányan, akik tudnak mesélni az orosz csapatok második világháború alatti németországi harcairól.....most nem lesznek ahhoz hasonló hadműveletek, a németeknek javasolom tanulmányozni a Hirosima és Nagaszaki atomtámadása utáni fényképfelvételeket......

Erről beszélünk a háború kezdete óta!!!!!!

Én a németek helyében inkább tartanék attól, hogy egy állig felfegyverzett ukrán hadsereg Lengyelországon keresztül pikk-pakk eljut hozzájuk. És jöhet megint az orosz hadsereg felszabadítani Berlint.
Ez a forgatókönyv még az USÁ-nak is tetszene. Leszámolna Németországgal, az igazi versenytárssal.

Felmerül a kérdés: ha a nyugat nem ontja számolatlanul a fegyvereket Ukrajnába, kevesebben halnának meg? Vége lenne a háborúnak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés