Törökország nem szankcionálja Oroszországot

2022. április 14. 16:11
A külügyminiszter szerint a kialakult helyzetben Törökország szerepe felértékelődhet, sokkal fontosabb szereplő lesz a jövőben.

Csütörtökön Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter egy NTV-nek adott interjúban beszélt arról, hogy Törökország továbbra is figyelemmel kíséri az ENSZ-szankciókat, be is tartja őket, de közvetítői pozíciójából adódóan nem fogja önállóan szankcionálni Oroszországot a kialakult háborús helyzet miatt – olvasható a 444.hu cikkében.

Çavuşoğlu arról is beszélt, hogy ami Bucsában történt, az negatívan befolyásolta a tárgyalásokat, de

nem látja lehetetlennek, hogy tűzszünet jöjjön létre a felek között, és a tárgyalások folytatódni fognak a delegációk között.

„Az embertelen felvételek az olyan régiókból, mint Bucsa és Irpiny, amelyeket mi is elítélünk, megváltoztatták a légkört. Az Orosz Föderáció részéről különböző nyilatkozatok hangzottak el ezzel kapcsolatban, de végső soron ez negatívan befolyásolta a tárgyalási folyamatot” – mondta a külügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy Törökország segédkezett civilek evakuálásában, de ehhez nem volt szükség török hajókra.

Arra a kérdésre, hogy Zelenszkij ukrán elnök és Putyin orosz elnök találkozik-e Törökországban, azt mondta, hogy a találkozó attól függ, Vlagyimir Putyin igent mond-e rá, vagy sem. A külügyminiszter véleménye, hogy meg kell reformálni az ENSZ-t, és a kialakult helyzetben Törökország szerepe felértékelődhet, sokkal fontosabb szereplő lesz a jövőben.

A fotón Mevlüt Çavuşoğlu (CEM OZDEL / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés