Szemorvoshoz küldené Kaczynski Orbánt

2022. április 8. 20:37
Orbán Viktor szerint az ukrajnai Bucsában történtek kapcsán független vizsgálatra van szükség. A lengyel politikus nem elégedett ezzel az állásponttal.

„Az értékelésem egyértelműen negatív. Be kell valljam, ez mind nagyon szomorú” – kommentálta Jaroslaw Kaczynski, a lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke a Radio Plusnak azt, hogy Orbán Viktor nem ítélte el egyértelműen a Bucsában történteket, amit sok nemzetközi szereplő oroszok általi tömeggyilkosságnak tart. „Ha Orbán azt mondja, hogy nem látja, mi történt Bucsában, akkor szemorvoshoz kellene fordulnia” – fogalmazott Kaczynski, hozzátéve: „Nem tudunk együttműködni úgy, mint a múltban, ha ez folytatódik”.

Orbán Viktor a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján a Bucsában történtek kapcsán úgy fogalmazott: független vizsgálatra van szükség, mert enélkül „zsurnalizmus” vádaskodni. Felhívta a figyelmet, hogy sem Oroszország, sem az Egyesült Államok nem ismeri el a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság fennhatóságát.

(Forrás: Politico)

 

Nyitófotó: Orbán és Kaczynski Krakkóban, 2016-ban (Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Összesen 223 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre nevetségesebbek a háborús uszító lengyelek, magam Izrael álláspontján állok. A történtekre mondják a szakemberek, hogy aktív intézkedés......valahogy be kell rángatni mindenkit a háborúba. Brüsszelnek kellene követelnie a nemzetközi szakértői vizsgálatot...nevetséges ez az egész bábszínház. Hajrá Viktor!

Jaroslaw Kaczynski csak egy személy a lengyel népből és a magatartása még nem jelenti, hogy a lengyel nép többségének a rokonszenvét a magyar nép elveszítette. Ugyanez fordítva is igaz. Kaczynski előbb utóbb távozni fog, de a lengyel nép túléli.

Jaroslaw Kaczynski lengyel politikusként pártja és Lengyelország érdekeit képviseli.
Velük szemben is folyik a 7. cikk szerinti eljárás. Lehet, hogy úgy gondolja, ha az orosz-ukrán háborúban tanúsított magatartásuk folytán kedvezőbb bíráltban részesülnek.

Nem közvetlen résztvevőként, de mégis a konfliktushoz rendkívül közel, egy vezető számára a legfontosabb, hogy hideg fejjel, megfontoltan cselekedjen.
Erre Makaróni (bár ő azért távolabb van) mellett leginkább csak Orbán hajlandó, a lengyel vezetés meg épp az ellenkezője, fullba tolja a kretént, felégetnek maguk mögött minden hidat az oroszokkal.

Mi van akkor, ha ukránok oroszokkal kollaborálókat lőttek le? Milyen alapon lehet kizárni ezt a lehetőséget?

Így van. A helyén kell kezelni ezeket a híreket, mert ez a Politico nevű libsi szarhalom kiforgat minden nyilatkozatot, csak hogy egymás ellen fordítsa a lengyeleket a magyarokkal.

Biztosan nem tudom, de ismerve a liberális-szarevő fajtájukat, le merem fogadni, hogy libsi-fekálialóver barátaink ott a Politikónál hasonlóan tálalják a lengyeleknek a magyar nyilatkozatokat.

Jah. Nektek annyi. Szopni fogtok, egészen a pokol kapujáig, mint a torkosborz. Ez a ti küldetésetek.

Az kicsit sem nem zavar Jaroslaw Kaczynski, hogy a Katinyban történt tragédia tettesei is csak 50 azaz ötven év múlva derült ki. Addig azt hittétek, hogy a német nácik követték el.

Egy lengyel történész újabb dokumentumra bukkant, amely szerint egy volt amerikai szemtanú vallomása megerősíti: az egykori szovjet titkosszolgálat, az NKVD emberei, nem pedig a náci németek követték el a mészárlást a nyugat-oroszországi Katinyban (Katyn) - írta szerdán a Rzeczpospolita című lengyel napilap.

Kaczynski az agyonlőtt orosz foglyokról készült képeket is látta?

"Felhívta a figyelmet, hogy sem Oroszország, sem az Egyesült Államok nem ismeri el a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság fennhatóságát."

-- mármint Orbán, és ezzel rátapintott a lényegre. Ha az USA nem
vonható felelősségre Irak, Afganisztán, Líbia, Szíria stb miatt, akkor
nincs sem erkölcsi sem jogi alap az oroszok kritizálására, bármennyire
is undorító a háború hozadéka.

A független (hahaha!) vizsgálat igényének felemlegetése pedig
figyelmeztetés, hogy ne alkossunk véleményt azelőtt, mielőtt az
igazságot minden kétséget kizáróan fel nem tártuk volna. Amíg nincs
tényszerűen lebontva az esemény, addig a tettes ismeretlen. Van-e
például bizonyíték arra, hogy azoknak a szerencsétleneknek nem
haláluk UTÁN kötötték össze kezét-lábát csak azért, hogy megfosztva
őket emberi méltóságuktól, propaganda célokra felhasználják
tragédiájukat.

Április 3-án voltam szemorvosnál. Azt mondta minden rendben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés