Valóságtagadás kontra nemzeti poltika

2022. április 6. 12:10

Kacsoh Dániel írása a Mandiner hetilapban

Márki-Zay Péter legyen Magyar­ország következő vezetője, ő a megfelelő választás – javasolták a szavazóknak a hatpárti összefogás tagjai. Márki-Zay szennyesét mosták, vállalhatatlan kijelentéseket tett, nem volt jó kapitány – mondják most a csalódott pártvezérek. Felmerül a kérdés: az elmúlt hónapokban vagy most hazudnak a választóiknak? Továbbra is érvényes az őszödi recept?

Jakab Péter Jobbik-elnök pár nappal a pártját, illetve a teljes ellenzéket padlóra küldő vereség után arról beszél, hogy az emberek a propagandával nem laknak jól, hamarosan előre hozott választás lesz, és akkor tényleg jönnek ők (meg Gyurcsány), immár MZP nélkül. De hát eddig is azt mondták, hogy Magyarország élhetetlen, a nyomor elviselhetetlen – erre jött a zsinórban negyedik Fidesz-kétharmad. Vagyis nekik is mindegy, mit mondanak? Tényleg nem számít a valóság?

Márki-Zay Péter ezzel szemben úgy magyaráz, az általuk a választásra összegründolt felállás minden szempontból megfelelő volt, csak hát az embereket félrevezette a kormány, a Jobbik meg nem hozta be a saját támogatóit a közösbe. Ez volt a gond. Ő azonban marad, hiszen vigyázni akar az üldözöttekre, bárkik legyenek is azok. Megszólalt maga Gyurcsány is, szintén a vasárnap totálisan egyedül hagyott listavezetőt okolva a vereségért.

Zajlik a gyászmunka, a klasszikus balos bűnbak­keresés. Láttunk már ilyet, négyévente ez megy.

Ha úgy tetszik, hagyománnyá vált.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés