Sok mindenben megértettem a vidéki világot

2022. április 6. 10:40

Mérő László
Facebook
Legalább húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol.

„Engem történetesen Zemplénbe, Sárazsadányba vezényelt az algoritmus. Elszántan mentünk oda kolléganőmmel azzal, hogy itt aztán csalás nem lesz, azt garantáljuk. Nos, az ott eltöltött hosszú és fárasztó nap alapján biztosan merem állítani, hogy akkor sem lett volna csalás, ha nem vagyunk ott.

Azóta sok ellenzéki szavazatszámlálóval beszélgettem, és közülük mindenki ugyanezt tapasztalta az ország legkülönbözőbb pontjain. Ez mindnyájunknak óriási élmény volt. Valóban volt jó néhány tökéletesen fogalmatlan, naiv szavazó, talán agymosottak is, de hát ha valaki, aki nem lát jól, azt kérdezi az ő kíséretére kivonult két bizottsági tagtól, hogy melyik a szavazólapon az Orbán Viktor, akkor persze, hogy megmutatjuk neki, hova kell tenni a keresztet a Fideszhez. És amikor azt kérdezte, hová tegyen még egy X-et, azt mondtam neki, köszönjük, néni, ez jó lesz így. Mert erre tettem esküt, az lett volna csalás, ha hagyom, hogy érvénytelenítse a szavazatát.

Lehet, hogy voltak csalások, láncszavazások, fizetett voksok, tömeges átjelentkezések de nagyon kevesen jelentettek ilyesmit, pedig állítom, hogy észrevettük volna, nagyon figyeltünk. Ez a választás nem ezen múlt, kicsit sem. Felemelő volt látni, mennyire jól tudtunk kooperálni a szavazatszámláló bizottsággal, a fideszes küldöttekkel is. Legalább húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol. A Fidesz valóban tarolt vidéken, de nem emiatt, hanem amiatt, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék. És ugyanezért még Budapesten is sikerült sokkal szorosabbá tennie a meccset, mint az pár héttel a választás előtt várható volt. Hogy Budapest miért maradhatott még így is ellenzéki, az már egy teljesen másik mese, arról majd máskor.

A magam részéről nem szerettem meg a Fideszt, nem bocsátottam meg az égbekiáltó disznóságait, viszont megszerettem és sok mindenben megértettem azt a vidéki világot, amely nagy többséggel a Fideszre szavazott. És szó sincs arról, hogy vidéken csak a Fidesz médiája látszik. Sárazsadányban volt nagyjából 25-30%-nyi ellenzéki szavazó, és az ország más falvaiban is nagyjából ilyesmit tapasztaltak az ellenzéki szavazatszámlálók. Ennyinek már látszania kell egy faluban. Csak nem tudtak a többiek számára meggyőzőek lenni, akármennyire is fel vannak háborodva a Fidesz aljasságain. Mert ezen a meccsen az ellenzék még kevésbé játszott meggyőzően.

Akkor hát felesleges volt pénzt, időt, fáradságot áldoznunk arra, hogy ellenzéki szavazatszámlálók legyünk? Nem így érzem.

Életre szóló élmény volt, és alapjában változtatta meg azt, ahogyan én Pestről látom a világot – és talán mi is változtattunk egy kicsit az ő előítéleteiken a pestiekkel szemben.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 274 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De eddig milyen buborékban éltek Mérő elvtárs?

Vidéki kirándulások, rokonok, barátok nincsenek?

Dehogynem. Tőle indult el az a téveszme, hogy íróasztal mentén meg lehet tervezni egy jobb társadalmat. Azóta is próbálkoznak vele a marxisták, változó sikertelenséggel. Modelltől függően pár ezer és pár százmillió halott mellett, de a szent cél érdekében mindenki hozhat áldozatot.

Azt a mindenit! Erre most kellet rájönni???????
Jobb későn, mint soha.
Azért becsülöm, hogy megírta.

Van egy ismerősöm. Budapesti születésű. Elköltöztek egy megyeszékhelyre. Ott munkásőr lett. Aztán hozzáment egy vidéki gazdalkodohoz. Jól élnek. Nagyon jól. A termenyszaritót gázzal működtetik. A traktorokba üzemanyagot tankolnak. A faluban sok embernek adnak munkát. Mezőgazdasági pályázatokon nyernek.
Most meg gyalázza a vidéki embereket!!!!!!!! Akikből jól él! Nagyon jól!!!!
Érti ezt valaki? Mert én nem!
A legfőbb érve, hogy keletiek leszünk és nem nyugatiak! Neki, aki a pártállam kiszolgálója volt!

Ő őszintén hiszi, hogy igaza van! Ami a legdurvább, hogy azokat gyalázza, akikből jól él.
Ráadásul még fiatalnak számít, most 57 éves.

Úgy lesz. Őt kéne gyógyitgatni
A fb-on megosztja az ellenzéki szavazatszámlálók véleményét.
A legdurvább az volt, amikor az egyik után azt írta, hogy: aki ezzel nem ért egyet, soha többé ne keressen.

Azzal kezdi, hogy talán ők is agymosottak, bizonyos értelemben, mégis azzal fejezi be, hogy talán változtattak a vidékiek előítéletein a pestiekkel szemben.
Na, de mi történik ezek után a pestiek előítélethegyeivel? Ki hordja el ezeket a hegyeket innen? És hogyan? És mikor?
Hacsak a Jóisten nem. Mert Nála még ez is lehetséges.

Nem iratkozott le! Az ismerősei ne keressék!

Nagyon jó a kérdés.
Az agymosást a saját FÜGGETLEN médiájuk, Soros-dollárokból állja.
Kinek érte meg? Az agymosottaknak? A mosást finanszírozóknak? Kinek?

Na, te sem jártál soha falun.

Istenem. Gőzöd nincs a valódi életről.
Bizonyitod, hogy soha nem jártál, nem hogy eltel volna faluban. De osztod az észt.
Most vagy a legszanalmasabb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés