Magyar Levente a nagykövetnek: Magyarország segítő kezet nyújtott Ukrajnának, és becsmérlést kapott cserébe

2022. április 6. 10:15
Közölték a nagykövettel, hogy Ukrajna vezetői megsértették az ukránokkal együttérző magyarokat.

Ukrajna elnökének és miniszterelnök-helyettesének legújabb, Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazott nyilatkozatai túlmennek azon a határon, amit szó nélkül lehet hagyni – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szerdán az MTI-vel. Magyar Levente arról tájékoztatott, hogy szerdán hivatalába kérette Ljobov Nepopot, Ukrajna budapesti nagykövetét, és tudatta vele, hogy az utóbbi hetekben Ukrajna vezetői részéről több igaztalan vád is elhangzott Magyarországgal szemben, melyekre az Ukrajnában dúló háborúra tekintettel a kormány nem adott arányos választ.

Jelezte: azzal a kijelentéssel, miszerint Magyarország „még csak annyit sem tesz Ukrajnáért, mint mindenki más” és „támogatja Oroszországot”, az ukrán elnök minden, az erőszakot elítélő, és az ukránokkal együttérző, ezt számos esetben tettekkel is kifejező magyar embert megsértett.    

„Hazánk a háború első napján félretette az Ukrajnával fennálló vitáit, az ukrán miniszterelnök-helyettes szavaival ellentétben semmilyen módon nem gátolja az Ukrajna és az Európai Unió, illetve a NATO közötti együttműködést, a konfliktus kirobbanása óta több mint félmillió ukrán menekült előtt nyitotta meg határait, számolatlan magán- és állami segélyszállítmánnyal járul hozzá a nélkülözők szenvedéseinek enyhítéséhez,

130 ukrán gyermek kórházi gyógykezelését biztosítja és részese minden nemzetközi erőfeszítésnek, mely a vérontás lezárására irányul” – emelte ki Magyar Levente. Hozzátette: mindez nem lett volna lehetséges a magyar emberek áldozatkész támogatása nélkül, így őket csakis a köszönet és tisztelet hangja illeti. „Elvárjuk, hogy Ukrajna vezetői tartózkodjanak Magyarország becsmérlésétől és belügyeinek kommentálásától még ezekben a súlyos időkben is, melyek átvészeléséhez továbbra is számíthatnak hazánk segítségére” – hangsúlyozta az államtitkár.

(MTI)

Fotó: Ljubov Nepop ukrán nagykövet, MTI/Mónus Márton

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Le tudnád írni, mi ezzel kapcsolatban a kifogásod, vagy csak azt tudod idepötyögni, amit cédulán eléd tesznek?

Nem tudom, mit tartasz drukkolásnak. Például azt a véleményt, hogy Zelenszkij három hónappal előbb mond le a NATO tagságról, három hónappal ezelőtt vállalja fel a semlegességet, akkor mindezt megúszhatta volna?

Vagy az a drukkolás, ha furcsának tartom Zelenszkij keménykedő és már az egész világot számonkérő, az egész világot utasítani akaró nyilatkozatait? Az a drukkolás, ha felmerül a kérdés: Zelenszkij vagy nem tudja mit beszél, amikor azt várja, hogy mások is keveredjenek háborúba az ő kedvéért, vagy biztatták, ígértek neki valamit, aztán rájött, hogy felültették, és ezért kéri számon a támogatást.

Lévai Anikó, Herczegh Anita és Novák Katalin is tevékenyen részt vett, részt vesz az ukrán menekültek megsegítésében.
Ezt a nyavalyás diplomatát nem láttam még a határán vagy valamelyik pályaudvarnál segíteni szendvicseket, italokat osztani, tolmácsolni vagy bármit segíteni. Csak az a mocskolódó száját tudja kinyitni azok ellen a magyarok ellen, akik pénzzel, adományokkal segítenek ennek az aljas nőnek a népén.
Meg kell mutatni neki, hogy hol a helye.

Novák Katalin nem magának és nem a saját családjának kente a szendvicseket.

Úton vagyok a határra, hogy amiben tudom, én is segítsem a munkájukat” – írta posztjában Novák Katalin.
Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök folytatta egésznapos látogatását kedden az ukrán határ mentén, ahol felkereste Beregsurányt, Fehérgyarmatot és Tiszabecset.

Lévai Anikó nem autóirányító! Minden adomány mások által adott felajánlás. Azért hívjuk adománynak.
Magácska még sosem vett rész se a Caritas, se a Máltai, se az Ökumenikus Szervezet, se Teréz anya nővéreinek munkájába, különben nem írnál ekkora marhaságokat.

Szerintem jelentsük ki vagyis mondjuk meg kedvesen az ukrán zsenidiplomatáknak hogy az a híres átrepülő Tu-141 drón azért NEM lett lelőve mert mi (életünket is kockára téve) a szűkös ukrán fegyverzetet-haditechnikát nem akartuk csökkenteni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés