Márki-Zay nem ül be a Parlamentbe, inkább Hódmezővásárhely polgármestere marad

2022. április 6. 21:42
Mintegy 24 óra után törte meg a csendet Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje.

Mintegy 24 óra után törte meg a csendet Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje.

Bejegyzésében úgy fogalmazott „Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe”. Majd azzal folytatta,

„nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába,

köztük négy, még csak nem is katona fiaimat”.

Márki-Zay Péter szerint ugyanis „Orbán Viktor számtalanszor bebizonyította, hogy amivel bennünket minden alap nélkül vádol, azt saját maga rendre megteszi:

– évente 40-50 ezer migránst telepít hazánkba a távozó magyarok pótlására

– a teszteknél már fizetőssé tette az egészségügyet, a magánosításra máris százmilliókat költött

– vasárnap már azt sem tagadta, hogy meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést”

– sorolta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Félretájékoztatták a választókat Márki-Zay szerint

„Már a választás előtt is sokszor elmondtam kérdésekre válaszolva, hogy a választás eredménye akkor sem legitim, ha mi győzünk – és nem elsősorban a választási csalások, a házhoz vitt levélszavazatok, a törvényesített voksturizmus és az állásuk elvesztésével fenyegetett vagy megvásárolt vidéki választók miatt.

A választók jelentős részét ugyanis teljesen félretájékoztatta az egyoldalú, hazug propagandagépezet. Védtelenek voltak a Fidesz hazugságaival szemben,

tényleg elhitték, hogy a sorkatonaságba szerelmes, még a kórházakba is katonákat küldő Orbán a béke garanciája, az ellenzék pedig ki sem képzett fiatalokat küldene meghalni Ukrajnába – egy 44 milliós országba, ahová a NATO sem küld embereket, hanem kiberbiztonsági tanácsadással nyújt katonai segítséget”

– folytatta a politikus.

„Ma már a Fidesz propagandagépezete a fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket, valamint hogy saját gyermekeit is elküldené meghalni egy idegen háborúba…” – utalt magára Márki-Zay.

Nem ül be a parlamentbe

„Ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet,

ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre”

jelentette be posztjában a polgármester.

„Az átjelentkezett szavazókkal együtt valószínűleg megfordul Lázár János néhány szavazatos előnye a városon belül, de Hódmezővásárhely polgármestereként így is az a legfontosabb feladatom most, hogy szeretett városom bizalmát megerősítsem, megőrizzem a korrupció- és politikamentes városvezetést, a felelős gazdálkodást, és teljesítsem ígéreteim fennmaradó részét”

– utalt arra, hogy továbbra is bízik abban, hogy Vásárhelyen még mindig többen vannak mellette, mint Lázár János mellett.

„Nem szabad feladni ezt a történelmi küzdelmet”

Kitért arra, hogy „vidéki polgármesterként sem fogom azonban magára hagyni azt a 106 hőst, aki a választáson elindult, ahogy az előválasztás jelöltjeit sem, a 27 ezer szavazatszámlálót, a több százezer fiatalt, a milliós roma közösséget és a kétmillió ellenzékit”.

Arról is beszélt, hogy „Ebben a rendszerben bebizonyosodott, hogy választásokon nem lehetett leváltani a Fideszt – de ez semmit nem vesz el abból a dicsőségből, hogy egy hősies küzdelemben magyarok százezrei küzdöttek velünk aktívan egy becsületes, nyugati elkötelezettségű, emelkedő Magyarországért. Továbbra is felelősséget érzek azért, hogy ez a közösség együtt maradjon, és hazafias ellenállókként mindannyian küzdjünk a korrupció és az önkény ellen. Szent célunk adjon erőt nekünk. Találjuk ki együtt, hogyan védjük meg egymást” – hangsúlyozta a baloldal volt kormányfő-jelöltje.

„Nekünk, akik tiszta lelkiismerettel megtettünk mindent egy becsületes, tisztességes országért,

most sem szabad feladnunk ezt a történelmi küzdelmet.

Tartsunk ki egymás mellett, nyújtsunk vigaszt a csüggedőknek, álljunk ki az üldözöttekért. Isten óvja Magyarországot”

– zárta gondolatait Márki-Zay Péter.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márki-Zay Péter kicsinyli a zakót amit kapott,nagyobb kellene neki.
Szegénnyel úgy felmosták a szavazók az ország padlóját, hogy még mindig nem tért észhez.

Kuss te balfasz, megbuktál de végleg.

Az a tény, hogy a baloldal vagyonosai eü. Vállalkozásokba fektettek, szerinted semmilyen összefüggésben sincs azzal, hogy ez az elmeroggyant Indiaba akarta küldeni a magyar embereket?

Vagy te csak a fűszoknyás csajok által felszolgált mohitót sajnálod?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés