Medián: Magabiztos Fidesz-győzelem várható

2022. április 3. 19:11
A kutatócég nem exit pollt közölt, hanem a választások előtti utolsó felmérését.

A választások előtt végzett utolsó kutatás alapján ugyan az látszik, hogy zárult a Fidesz és az ellenzék közötti olló, de a lehetséges kimenetek közül még mindig a Fidesz-KDNP győzelmének van a legnagyobb esélye – írja az RTL.hu.

A kétharmad azonban nem lesz meg a csatorna megbízásából készült felmérés szerint. A végleges részvétel viszont magas lehet, a 2002-es rekordot is elérheti, sőt, még meg is haladhatja azt. Akkor a választók 73,51 százaléka ment el szavazni, és egyetlen megyében sem volt 70 százalék alatti a részvételi arány. A legtöbben akkor Győr-Moson-Sopron megyében és Budapesten mentek el voksolni.

Hann Endre az RTL-en közölte: a március utolsó napjaiban felvett adatok szerint a Fidesz 122, az ellenzék 77 parlamenti mandátumra számíthat.

A százalékos megoszlás az alábbi lehet: a Fidesz-KDNP 49%-ot kaphat a választáson, az Egységben Magyarország listája 41%-ra számíthat. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4,5%-ot, a Mi Hazánk szintén 4,5%-ot kaphat – derül ki a felmérésből.

Hann szerint a DK 21, a Jobbik 16, a Momentum 15, az MSZP 12, a Párbeszéd 8 mandátummal számolhat, az LMP 5 mandátumot kap a közvélemény-kutatás eredményei alapján.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenki aláírná!

Mi a kedvenced? Szerinted előtte belefér egy-két deci Zwack Barista is? vagy kérdezzük meg egymást holnap reggel.....Hajrá Fidesz!

Meglátjuk hamarosan.

Meglesz. :)

Stratégiai nyugalom. :)))

50% feldolgozottságnál éppen 2/3-a van a Fidesznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés