A Bloomberg szerint ugyanolyan fontos az ellenzék győzelme itthon, mint az ukrán háború

2022. április 1. 8:41
Az amerikai gazdasági portál szerint az EU-t leginkább a lengyel és magyar „populista, szélsőjobboldali, kvázi-autoriter” kormányai aggasztják az ukrán háború mellett.

Védjük meg Ukrajnát és a demokráciát Lengyelországban és Magyarországon címmel adott ki egy véleménycikket a Bloomberg Hírügynökség. A cikkben beszámoltak arról, hogy szerintük Varsó és Budapest „populista, szélsőjobboldali, kvázi-autoriter” kormányai aggasztják a leginkább az EU-t,

az „Európában dúló háború mellett”.

Kifejtették, hogy mind a varsói, mind a budapesti kormány „aláásva a bírói függetlenséget, a fékeket és ellensúlyokat, a szólásszabadságot és a felsőoktatás függetlenségét, melegjogokat és egyéb normákat” alapvető fenyegetést jelentenek a demokráciára.

Hozzátették, hogy „optimizmusra adhat okot”, hogy Putyin háborúja éket vert „a két fekete bárány” közé. Elmondták, hogy szerintük „Varsót feldühítette Orbán puha, oroszbarát magatartása”.

Lengyeleknek és magyaroknak egyaránt meg kell érteniük, hogy a két konfliktus összefügg és Európának, valamint a Nyugatnak össze kell tartania a szabadságért

– zárták a cikküket.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondhatsz nyugodtan autót a car helyett. Botoxos car, tudod, te írod mindig.
Itt még nem kötelező az angol.

Ilyen pedigrével persze hogy meg kell mondania, mi legyen Magyarországon, Lengyelországban, Ukrajnában és úgy általában az egész világon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés