Nemzetközi megfigyelő: Ki kell vizsgálni az adatlopási és az erdélyi ügyet!

2022. március 31. 18:37
Az elkövetők mihamarabbi felelősségre vonását sürgette a nemzetközi választási megfigyelők helyettes vezetője.

Elítélte az elmúlt napok a magyarországi választások megzavarására alkalmas eseményeit, és a történtek kivizsgálását, az elkövetők felelősségre vonását sürgette a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában Weronika Przebierala, a Szövetség a Közjóért szervezet képviseletében a héten hazánkban közreműködő nemzetközi választási megfigyelők helyettes vezetője.

Ha ez az értesülés beigazolódik, akkor ez a választási folyamatba való beavatkozás újabb formája, és az elkövetőket azonnal felelősségre kell vonni”

– jelentette ki Przebierala azzal kapcsolatban, hogy illegális adatbázis segítségével hajthatták végre azt a mozgósító kampányt, amelynek keretében egymillió, névre szóló SMS-t küldtek ki.

Az erdélyi szavazólapokról

„Ma a kidobott erdélyi szavazólapokról is értesültünk. Nem szabad alábecsülnünk az ilyen eseteket, minden incidenst részletekbe menően ki kell vizsgálni,

hogy meg lehessen állapítani, hamisítványokról vagy provokációról van-e szó”

– tette hozzá a nemzetközi megfigyelőcsoport misszióvezető-helyettese.

A hétfői médiahackelésről

Mint arról mi is beszámoltunk, hétfőn internetes bűnözők feltörtek több jobboldali hírportált, köztük a Mandinert is. Weronika Przebierala elmondta az esetről, hogy „minden ilyen eseményt egyformán el kell ítélni, attól függetlenül, hogy milyen médiatermék vált az áldozatává. Senkinek a jogát nem lehet megkérdőjelezni arra vonatkozóan, hogy maga választhassa meg a forrást, amelyből tájékozódik. Az ehhez való jognak a megvonása, különösen egy választási kampány idején, rendkívül veszélyes incidens.

Ráadásul értesüléseink szerint az elkövető kompetensnek érezte magát abban, hogy eldöntse, mi igaz és mi nem, amikor a feltört oldalakat becsmérlően minősítette.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kinek az érdeke, hogy az ellenzéki szavazólapok kidobásra kerüljenek? Ez a kérdés egyik része, de a másik része az: kinek az érdeke, hogy elérhető helyen megtalálják azokat a lapokat? Mert a történet így kerek.

Miért nem égették el, hogy nyoma se maradjon?

"Ez nem az EBESZ szerintem. "

Szerintem sem.
Erről a szervezetről van szó:
https://magyarnemzet.hu/belfol..

Ne röhögtess már! Azt kérdeztétek, hogyan tudna az ellenzék csalni? Hát most láthatjuk, ilyen provokációkkal próbálják hitelteleníteni a levélszavazatokat.

Kiképzett ellenzékiek segítségével. Enged el a fantáziádat, éppen úgy, mint amikor a fideszes lopásokról képzelődsz.

Rossz a kérdésfelvetés.

Ez lenne a megfelelő:
Kinek az érdeke, hogy olyan helyzetet hozzon létre, amellyel az ellenfelet lejárathatja?

Na látod, nem vagy te olyan buta. Erre ment ki az egész játék.

Honnan származnak azok a szavazólapok egyáltalán? Meg tudod mondani? Csak egy biztos, megtalálták őket, pecsét nélkül ellenzék javára beixelve.

"A külföldi magyarok levélszavazata esetében gyakorlatilag nincs semmiféle komolyabb szabályozás.
Gyakorlatilag bárki szavazhat bárkinek a nevében.'

HAMIS ÁLLÍTÁS.

"A levélszavazás folyamata

A regisztrált választópolgárok a regisztráció során megadott postacímen, vagy kijelölt határmenti településen, vagy kijelölt külképviseleten, vagy egy egyéni választókerület székhelyén vehetik át személyre szóló szavazási levélcsomagukat, ami tartalmazza a szavazólapot és az azonosításához szükséges nyomtatványt is.

Akik postacímet adtak meg, azok a választás előtt erre a címre kapják a levélcsomagot, akik pedig személyes átvételt kértek, a megadott helyen vehetik át csomagukat 2022. március 19. (szombat) és április 3. (vasárnap) között.

Ha levélben szavazol, akkor három módon adhatod le a szavazatodat:

A szavazatot tartalmazó válaszborítékot eljuttathatod a Nemzeti Választási Irodához (NVI). Amennyiben ezt a megoldást választja, figyelj, hogy a válaszboríték legkésőbb 2022. április 2. (szombat) 24 óráig megérkezzen az NVI-hez.
Arra is lehetőséged van, hogy valamelyik külképviseleti választási irodába juttasd el a szavazatodat tartalmazó válaszborítékot. Ezt megteheted 2022. március 19-től munkanapokon 9 és 16 óra között, vagy a szavazás napján is, a külképviseleti szavazás ideje alatt.
Amennyiben a szavazás napján Magyarországon tartózkodsz, lehetőséged van arra is, hogy a szavazatot tartalmazó válaszborítékot 2022. április 3. (vasárnap) reggel 6 órától este 19 óráig eljuttasd bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodába.

Fontos, hogy kövesd és tartsd be az alábbiakat, mert csakis így lesz érvényes a szavazatod:

A szavazócsomagban található, kitöltött szavazólapot a belső borítékba kell helyezni, és azt le kell zárni. Ezt követően ki kell töltened az azonosító nyilatkozatot és azt saját kezűleg alá kell írnod, majd a lezárt belső borítékot és a kitöltött azonosító nyilatkozatot is a válaszborítékba kell zárnod. Akár a belső boríték lezárásának hiánya, akár a nyilatkozat vagy az aláírás hiánya olyan hiba, ami a szavazat érvénytelenségét eredményezi."

Kell még segítség?

Itt olvasgathatsz. https://egysegbenmagyarorszage..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés