Márki-Zay kampányfőnöke elismerte: vannak tárgyalások Ukrajna és a magyar baloldal között

2022. március 29. 21:38
Zaránd Péter szerint azonban ez nem jelent biztonsági kockázatot a magyar embereknek.

Zaránd Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kampányfőnöke reagált Szijjártó Péter azon kijelentésére, miszerint

egyértelmű megállapodás született a magyar baloldal és Ukrajna vezetése között, ami Magyarország biztonságát és ellátását is veszélyezteti. 

Márki-Zay Péter kampányfőnöke a Telexnek a háttértárgyalások létezését elismerte, de véleménye szerint ez nem jelent biztonsági kockázatot a magyar embereknek – számolt be a Magyar Nemzet.

Márki-Zay már nagyon várja, hogy találkozzon Zelenszkijjel

Zaránd Péter szerint sem Márki-Zay Péter Twitter-posztja, sem semmilyen háttértárgyalása nem jelent biztonsági kockázatot a magyar emberek számára.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter nemrég a Twitter-oldalán biztosította arról az ukrán elnököt, hogy mellette áll, és már nagyon várja, hogy személyesen is találkozzanak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn nyilatkozatot tett, miszerint egyre több helyről lehet visszahallani a nemzetközi politikai életben, hogy a magyar baloldal a világ több pontján is megígérte azt, hogy ha adott esetben kormányra kerül, akkor azonnal átengedi a fegyverszállítmányokat Magyarország területén, illetve rögtön elkezdi a fegyverszállításokat Ukrajnába, valamint haladéktalanul bevezeti a szankciókat az Oroszországból irányuló energiaszállításokra.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés